BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.430,35
HABER /  POLİTİKA

Kışanak Erdoğan'a böyle meydan okudu

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak grubun toplantısında Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak gündemdeki yerini koruyan dokunulmazlık tartışmalarını alevlendirecek açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN BDP'YE MUHTIRA VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün temsilcisi olmakla suçladığı BDP'yi sert bir dille eleştirdi.

26707.jpg

Kışanak, ''Bu konuda pratik adım atılmadan konuşmayı doğru bulmuyoruz. Başbakan dokunulmazlık zırhına bürünerek olmadık işler yapıyorlar diyor.

Biz anlıyoruz bizim Meclisteki varlığımızdan rahatsızsınız. Biz her yolu bulur sizi rahatsız etmeye devam ederiz. Biz dolkunumazlığa güvenmiyoruz.'' dedi.

Kışanak, ''BDP'nin dokunulmazlık üzerinden siyaset yürütüyorlar. Başbakan herşeye meydan okurcasına grubunu topladı fetvasını verdi.'' dedi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak konuştu. İşte Kışanak'ın konuşmasından satır başları;

AK PARTİ HÜKÜMETİ BİR İLKE İMZA ATACAK

Bir hafta sonra Meclis'te bütçe görüşmeleri başlayacak. Aslında her yıl bu görüşmelerle ilgili tartışmalar var. Bu sene önümüzdeki yılın bütçesini Meclis yapıyor ancak 2011 yılının harcamalarının hesabı verilmeden o bütçe yapılmaya çalışılıyor.

Bu sene AKP hükümeti bir ilki daha yaşatacak geçen yılın hesabı verilmeden yeni bütçe hazırlanacak. Bunun arkasında ne yatoyor bilemiyoruz.

BURASI KRALİYET DEĞİL

Ben sokaktaki yurttaşa soruyorum. Aldığımız ekmekte bile vergi var, kullandığınız sigarada, benzinde var. Asgari ücretlide de vergi var. Hepimizden vergi alıyorlar ama nasıl harcadıklarının hesabını bize vermiyorlar.Burası kraliyet değil. Aldığınız paraları nereye harcadığınızın hesabını vermek zorundasınız.

BÜTÇE ŞAİBE ALTINDADIR

Performans kriterlerine göre denetim şudur. Bu parayı harcadın ama bu faaliyet başarı elde etti mi? En verimli yolu izledin mi? Bunları sormak zorundasın. O paranın hangi faydayı yarattığını anlamak zorundasın. Size bakkal çırağının hesabı gibi borcu kapattım derler. Bu nedenle bugünkü bütçe şeffaf değildir. Bugünkü bütçe şaibe altındadır.

Soramazsın bu para nerede diye bu da yetmedi AKP bir de genelge çıkarttı. Askerlikle, güvenlikle ilgili kararların tamamı gizlilik kurulu ile soruşturulacak dedi.

Bu memlekette askeri harcamaları neden yaptınız diye soramayacağız. AKP'nin silah tüccarları ile NATO ile yaptığı alışverişin ne nedenini ne faydasını bu halka paylaşamazlar. Herkes bilir siz bilemezsiniz. Bunları bilmeye hakkınız yok. Çünkü Sultan böyle buyurmuş.

Biz açık söylüyoruz hesabı verilmeden alınan parar vergi değil haraçtır. Bu konu bizim için yakıcı bir konudur. Biz açık çağrı yapıyoruz Eğer kabul ettiyseniz hemen yarın yasayı getirelim asgari ücreti vergi dışı bırakalım o kesintiyi başka yolla emekçinin cebine koyalım.

HALA SURİYE'DE NASIL REJİM DESTEKLENİYOR HABERİMİZ YOK

Hükümet ülkenin dış politikası içinde cevap vermiyor. Dediğim dedik çaldığım düdük diyor. Hala Suriye'de nasıl rejimi destekliyorlar bunun hesabını vermemiştir.

AKP hükümeti, Başbakan Suriye'de demokratik bir rejim mi istiyorsun yoksa Suriye'de iç savaş zulüm ölüm mü istiyorsun? Bunun hesabını vermeyen hükümet şimdi Patroit füzeleri ile kamuoyunda...

PATRİOTU TARTIŞMAK SURİYE'Yİ TARTIŞMAK DEĞİLDİR

Patriotu tartışmak Suriye'yi tartışmak değildir. Bunu Putin'de söyledi. Dünkü  Putin'in konuşmalarını hükümetin istediği gibi de yorumlayabilirsiniz objektif biçimde de yorumlayabilirsiniz. Biz rejimin avukatı değiliz dedi.

Herkesin özgürlük için yaşadığı devlet yönetimin tesis edilmesini hepimiz istiyoruz. Putin'in bu sözü siz başka bir şey istiyorsunuzdur. Bu rejim değişsin ama içeride çete faaliyetlerini örgütleyerek bu olmaz. Alevilerin, Kürtlerin herkesin yanında olacaksınız.

TÜRKİYE'Yİ PATRİOT FÜZELERİ KORUMAZ

Biz açıkça şunu ifade ediyoruz Türkiye'yi Patroit füzeleri korumaz. Türkiye'yi koruyacak şey barışa demokrasiye saygılı politikadır.

Bunu izlemediği sürece Suriye'de iç savaşı ölümü, yıkımı sürekli körükleyen bunun yanında saf tutan bir anlayış izler. Türkiye ne kendisini koruyabilir ne de yeni Orta Doğu'nun şekillenmesine katkıda bulunabilir.

TERÖRİST UYGULAMALARA RAĞMEN GENÇLİK AYAKTADIR

Türkiye'nin sokaklarında akla hayala gelmeyecek şeyler yaşanıyor. Üniversiteleri kışkırtan, polisi kullanan, öğrencilerin katılım yollarını kapatan bir yaklaşımla karşı karşıyayız. AKP döneminde baskılar çok daha arttı. Tek tipe uymayanların tamamını üniversitelerin dışına atmaya çalışıyor. Puşi taktığı için 11 yıl öğrenciler var. Şimdi de kampüslerde saldırılar ve linç girişimleri var.

Bunların tamamı gençliği pasifize etmeye çalışan bir zihniyettir. Bütün bu baskıya rağmen devletin bütün terörsit uygulamalarına rağman gençlik ayaktadır. Parasız eğitim hepiniz için gerekli.

Biz üniversiteli gençlere çağrıda bulunuyoruz. Parasız eğitim hepiniz için gerekli, Kürt sorununun çözümü gençler için önemli. Bu mücadeleyi daha fazla yükseltmeli. Bizler bu sorunları parlementoda tartışmak konusunda çabalarımızı sürdürüceğiz.

GERİLLA CENAZELERİNE İŞKENCE YAPTILAR

Bugün Başbakan'ın yaptığı konuşmasında çarpıtarak söylediği cenazelere yaklaşımıdır. Sanki taziyikli suyu mezarları biz sıktık, sanki mezar taşlarını biz kırdık. Diyarbakır'da 2 cenazenin kaldırılmasına izin vermediler.

Çünkü yolda gösteri olurmuş. Mezarlığın içindeki camiden cenazelerin alınıp kazınmış mezara defnedilmesini sizin talimatı ile engelledir. Aileleri tahdit ettiler. Bir başınıza gece 2 polisle gömün diye tehdit ettiler. Kim yaptı bunları.

BAŞBAKAN ÖLEN TERÖRİSTE AĞLAMAM DİYE FETVA VERDİ

90'lı yıllarda gerilla cenazelerine işkenceler yaptılar. Gözlerini oydular cenazelerin üstüne bakarak resim çekildiler. Şimdi de Başbakan ben ölen teröriste ağlamam diye fetva verdi şimdi de başladı cenazelere saldırıya. Gerilla cenazelerine yönelik saldırı içerisindeler.

Hiçbir dinde, insani, vicdanı değere inanan kimsenin yapamyacağı tutumdur bu. Ona yönelik saldırı hiçbir şekilde maruz görülmez. Başbakan'ın yaptığı insanlık dışı, din dışı, inancımıza da aykırı. Bu saldırı talimatını neden veriyorsunuz. Diyarbakır'da vahşet yaşanmıştır.

Tabutların üzerine gaz bombası atılmış, tazyikli sular sıkılmış analar yerlerde sürüklemiştir. Cenazeler akrabaları ile sevenleri ile kaldırılacak.Buna güzünüz yetmeyecek.

BDP'NİN DOKUNULMAZLIĞI ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR

BDP'nin dokunulmazlık üzerinden siyaset yürütüyorlar. Başbakan herşeye meydan okurcasına grubunu topladı fetvasını verdi.

Dokunulmazlıkla ilgili grup içerisinde bir görüşme yapılamayacağını anayasa yazmasına rağmen Başbakan grubunu tooplmış meydanını okumuş. Bu sürecin tamamı Başbakan'ın talimatları ile gerçekleşmiştir. Ben yargıya gerekli talimatı verdim demiştir. Yargıda gereğini yapmıştır.

Bu konuda konuşulacak pratik adım atılmadan konuşmayı doğru bulmuyoruz. Başbakan dokunulmazlık zırhına bürünerek olmadık işler yapıyorlar diyor .Biz anlıyoruz bizim Meclisteki varlığımızdan rahatsızsınız biz her yolu bulur sizi rahatsız etmeye devam ederiz. Biz dolkunumazlığa güvenmiyoruz.

Zaten Kürtlerin taleplerin buraya gelmesin diye yüzde 10 barajını koydunuz arkasında duruyorsunuz. Kürtlerin yönetime katılmaması için her şeyi yapıyorsunuz. 12 Eylül darbesi ile kankasınız. Biz donulmazlık zırhına güvenerek birşey yapmıyoruz.