BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.408,82
HABER /  EKONOMİ

Vodafone interneti bir ay ücretsiz

Vodafone Süper İnternet kampanyası başlattı. Bu çerçevede ilk bir ay internet ücretsiz. Kotası dolan ek paket de alabiliyor.

Abone ol

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, faaliyetlerinin odağında müşteri deneyimini geliştirmek olduğunu belirterek, ''Bu nedenle modern ve kaliteli teknolojiye sürekli yatırım yapıyor, altyapımızı yeniliyoruz. Her daim erişilebilirlik için sürekliliğe ve operasyonel mükemmelliğe odaklanıyoruz.'' dedi.

Vodafone Türkiye'nin, yeni cihaz ve ''Süper İnternet'' kampanyası düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, Vodafone'un dünyada en fazla bağlantı ile 3G'de lider, Türkiye'de de mobil internette liderliğe oynadığından söz etti.

MOBİL SABİTİ GEÇTİ

İletişimin sabitten mobile kaydığını ve bugün toplam konuşmaların yüzde 9'unun sabit, yüzde 91'inin de mobil olduğunu belirten Öğüt, ''Bu yıl mobil genişbant internet kullanıcı sayısı, sabit interneti geçti. Toplam 19,3 milyon internet aboneliğinin 11,6 milyonu mobil abonelik. Temmuz 2009'da sunulmaya başlanan 3G'den yararlanan abone sayısı, Eylül 2012'de 40 milyonu geçti'' ifadelerini kullandı.

GENİŞBANTTA İDDİALI

Gökhan Öğüt, Vodafone'un global birikimi ile mobil genişbant internette iddialı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Vodafone, öncü bir telekomünikasyon şirketi olarak dünyada yeni nesil LTE teknolojisine yön veriyor. Türkiye'de de mobil internette liderliğe oynuyoruz. 2012-2013 mali yılının Nisan-Eylül 2012 dönemine ait yarıyıl sonuçlarına göre, mobil internet gelirlerimiz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 101, data gelirlerimiz de yüzde 54 arttı.

Şebeke ekipman sayımız üç yılda ikiye katlandı. 2009'dan 2012'nin ilk yarısına kadar yaklaşık 4 milyar lira yatırım yaptık. Vodafone Türkiye olarak faaliyetlerimizin ekseni ve odağımız müşteri deneyimini geliştirmek. Bu nedenle modern ve kaliteli teknolojiye sürekli yatırım yapıyor, altyapımızı yeniliyoruz. Her daim erişilebilirlik için sürekliliğe ve operasyonel mükemmelliğe odaklanıyoruz.''

HER İKİ ABONEDEN BİRİ 3G ABONESİ

Vodafone Türkiye abonelerinin, yaklaşık yüzde 35'inin mobil internet kullandığını, her iki aboneden birinin de 3G abonesi olduğunu hatırlatan Öğüt, ''2010'da lanse ettiğimiz 'Herkese Mobil İnternet' stratejimiz çerçevesinde her ihtiyaca uygun mobil internet hizmetleri sunmaya devam ediyoruz. 'Herkese Mobil İnternet'i ulaştırma misyonuyla en ileri teknolojileri, akıllı kapsama kalitemiz ve uygun fiyatlı akıllı cihazlarla birleştirerek, ülkemizde sayısal uçurumun kapanması ve fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmayı kurumsal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz.'' diye konuştu.

İLGİNÇ VERİLER

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal da 2011'de başlattıkları Süper İnternet ile cepten internette fırsat eşitliği hareketine devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

''GFK'nın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de her 10 mobil telefon abonesinden 6'sı 'cepten internete ihtiyacım yok' diyor, 4'ü cepten interneti pahalı buluyor, 4'ü kota takibinin zor olduğunu belirtiyor. Oysa dünya her saniye değişiyor.

Dünyada her saniyede 4 bin 500 tweet atılıyor, Facebook'ta 32 bin ileti beğeniliyor, 55 bin youtube videosu izleniyor ve 55 bin Google araması yapılıyor. Değişen dünyayı takip edebilmek için sürekli bağlı olmak gerekiyor.

SÜPER İNTERNET PAKETİ

Abonelerimiz Süper İnternet ile hayatı yakalasınlar diye mobil internette yepyeni bir dönem başlatıyoruz. Paket tutarını aşmayan ve kotası dolunca duran yeni 'Süper İnternet' paketlerini abonelerimizin hizmetine sunuyoruz. 10 MB'dan 1 GB'a kadar paketlerin kotası dolunca aboneler, haftalık veya günlük ek paket satın alabiliyor.

Abonelerimize paket kotalarının yüzde 80'ine ve yüzde 100'üne gelince gerçek zamanlı bilgilendirme kısa mesajı gönderiyoruz. Üstelik daha önce promosyonlu internet paketi almayanlar için paketleri ilk ay ücretsiz sunuyoruz.''

Vodafone Smart Tab II

Fatih Uysal, Türkiye'de mobil internet kullanıcılarının yalnızca yüzde 4'ünün tablet kullandığını ve 2015 yılında tablet satışlarının bilgisayar satışlarını geçmesinin beklendiğini ifade ederek şunları kaydetti:

''Bu yılın başında sunduğumuz Türkiye'nin ilk operatör markalı tableti Vodafone Smart Tab 10 büyük beğeniyle karşılandı ve çok kısa sürede tükendi. Bu başarının ardından, herkes tablet sahibi olsun diye Lenovo kalitesiyle yeni Vodafone Smart Tab II tableti abonelerimizin beğenisine 7 ve 10 inç olmak üzere iki farklı boyutta sunuyoruz.

10 inçlik Smart Tab II ile birlikte birçok popüler uygulamanın yanı sıra ilk 2 bin 500 aboneye Lig TV yarı sezon maçları ücretsiz sunulacak. Smart Tab II, günde 1 liradan başlayan fiyatlarla ve kotasını aşmayan internet paketleri ile Vodafone'lularla buluşacak.

Müşterilerimizin hayatını daha kolay ve eğlenceli hale getirirken, Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümüne katkı sunmaya devam edeceğiz.''