BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,70
ALTIN 2.395,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kış oyunlarına özel VIP Koruma

Ocak-Şubat aylarında Erzurum'da gerçekleşecek olan Universiade 2011'de devlet büyüklerini VIP korumalar koruyacak.

Abone ol

27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 2011 Universiade Kış Oyunları için kente gelecek devlet büyükleri ve önemli kişilerin korunması amacıyla düzenlenen VIP Kursu, sona erdi. Yakın koruma konusunda teorik ve pratik bilgilerin aktarıldığı eğitim programı kapsamında uygulanan tatbikatta, gerçek mermiler kullanıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği VIP Kursu, 4-15 Ekim tarihlerini kapsıyor. Yaya ve araç koruma, tabanca ve makineli tüfek kullanımı, yakın koruma, kaçırılma olaylarına karşı müdahale gibi eğitim programına dahil olan 44'ü İl Emniyet Müdürlüğü personeli 77 polise, yakın korumanın bütün ayrıntıları anlatıldı.

Muş, Kars, Ardahan, Bingöl, Bayburt, Erzincan ve Erzurum illerinde görevli polislerin katıldığı eğitim programı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki eğitim alanında gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Koruma Hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Yavuz Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış oyunları için emniyet mensuplarına yönelik olarak düzenlenen kursun başarılı geçtiğini belirtti.

77 kişi eğitildi

Emniyet hizmetleri içerisinde yer alan yakın korumanın son derece önemli olduğunu ifade eden Bal, ''2011 Universiade ile ilgili olarak yaklaşık 77 personele yakın koruma dediğimiz VIP Kursu düzenledik. Polislerimize silah kullanma, hareket halindeki araçtan ateş etme gibi birçok konuda eğitim verdik'' diye konuştu.

Bal, kursun ülkenin daha iyi temsil edilmesi açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, bölgesel nitelikli VIP Kursu'na Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığının da destek verdiğini sözlerine ekledi.