BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.507,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkanı sokağa çıkaran eylem

Çanakkale Gelibolu'da mahallelerine baz istasyonu kurulmasını istemeyen vatandaşlar eylem yaptı. Belediye başkanı da eyleme kayıtsız kalamadı.

Abone ol

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir binanın üzerine kurulmak istenen baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterdi.

GSM operatörü yetkilileri, Aleaddin Mahallesi Neşati Sokak'taki üç katlı bir binanın üstüne kurmak istedikleri baz istasyonunun yerini incelemeye geldi. İnceleme yapıldığını duyan ve buraya gelen mahalle sakinleri, baz istasyonu kurulmasını istemediklerini belirterek, tepkilerini dile getirdi.

Yaşananlar üzerine Belediye Başkanı Mustafa Özacar da olay yerine geldi.

Mahalle sakinleriyle incelemelerde bulunan Özacar, yaptığı açıklamada, bu tür kurulumların yasayla kendilerinin yönetiminden alındığını, yer sahibinin izin vermesi ve gerekli diğer izinlerin alınması karşısında bir şey yapamayacağını söyledi.

Kaba kuvvete başvurmayın

Vatandaşlara, şikayetlerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna yapabileceklerini belirten Özacar, ''Bunun dışında kesinlikle kaba kuvvete başvurmayın. Bu konuyu Kaymakam Bey'le görüşeceğim ve şikayetinizi ileteceğim'' dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Avcı (75), sokağa kurulmak istenen baz istasyonuna mahalle olarak karşı çıktıklarını ifade ederek, ''Bunu sokağımızda görmek istemiyoruz. Sokağımızda ve mahallemizde kanser tedavisi gören birçok hasta var. Bunun buraya kurulması bu hastalığa daha çok davetiye çıkarmaktır'' diye konuştu.

Görüşmelerin ardından vatandaşlar dağıldı.