BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.508,31
HABER /  GÜNCEL

JİTEM neyin sembolü?

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, faili meçhul cinayetlerin yüzde 90'ını JİTEM'in yaptığını iddia etti.

Abone ol

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Türkiye'de yaşanan faili meçhul cinayetlerin yüzde 90'ını JİTEM'in yaptığını belirterek, JİTEM'in, karanlık dönemin sembolü haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'de yapılan faili meçhullerin JİTEM'in yaptığını söyleyen Baro Başkanı Elçi, bunun tersini düşünmenin mümkün olmadığını kaydetti. Elçi, Türkiye'de son gelişmelerin de ele verdiği kadarıyla hem geçmişte JİTEM'le uzun süre çalışan itirafçıların beyanları, faili meçhul şahısların yakınları, onlara kısmen tanık olan şahısların beyanlarına göre, Türkiye'de yaşanan faili meçhul olayların, cinayetlerin yüzde 90'ını JİTEM'in işlediğinin açık olduğunu söyledi.

Elçi, JİTEM'in Türkiye'deki son dönemdeki karanlık dönemin sembolü haline geldiğini açıkladı. Elçi, şöyle dedi: "JİTEM, hem bölge hem Türkiye genelinde karanlık faaliyetlerin, faili meçhullerin yaşama geçirildiği bir kurum haline gelmiştir. JİTEM, bilindiği gibi istihbarat bölümü olarak kurulmuş olmasına rağmen maalesef Kürtleri sindirme, belli bir çevreyi iktidarda tutmak için faaliyet göstermek için yasa dışı bir kurum haline geldi." dedi.

Türkiye'nin aydınlık bir dönemi yakalayabilmesi için kesinlikle geçmişte JİTEM'in tüm faaliyetlerini açığa çıkartmak gerektiğini belirten Elçi, failleri tespit etmek ve yargı yoluna çıkartılması gerektiğine inandığını söyledi. Elçi, "Bu yapılmadıkça Türkiye'de demokrasinin yüksek anlamda yerleşmesi mümkün değil." diye konuştu.