BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,59
ALTIN 2.386,79
HABER /  GÜNCEL

Zoraki aşık terörüne devlet el attı

Kendisine aşık olan kişinin tehidtleri yüzünden okulu bırakıp eve kapanan kıza, devlet sahip çıktı.

Abone ol

Antalya'da yaşayan lise öğrencisi E. A.’yı (16) tehdit ettiği ve defalarca kaçırmaya kalkıştığı iddiasıyla Antalya 4’üncü Asliye Mahkemesi’nde yargılanan, çeşitli suçlardan 3 sabıkası bulunan Abdullah M. (25), önceki gün hâkim karşısına çıktı.

Antalya'da 2 yıl önce kendisine aşık olan Abdullah Minaz'ın tehditleri yüzünden lise öğrenimini bırakmak zorunda kalan 16 yaşındaki E.A.'ya devlet sahip çıktı. Antalya Valiliği, E.'nin tekrar okula dönmesi için çalışma başlattı.

Kentin Emek Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki Abdullah Minaz, aşık olduğu liseli E. A.'ya aşık olunca genç kızın hayatı karardı. Çılgın aşığın tehditleri nedeniyle korkan ve 2 yıl önce lise öğrenimini bırakmak zorunda kalan E.A., bu kişinin kaçırma girişimleri nedeniyle açılan davada ifade vermek üzere ailesiyle adliyeye gelince haber oldu ve yaşadığı dram gazetelerde geniş yer alınca çığlığı duyuldu.

NEREDE OKUMAK İSTİYORSA OKUYACAK

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay  E.A.'nun babası Cuma A.'nın 30 Ekim 2008 tarihinde çocuğunu okuldan almak için dilekçe verdiğini söyledi.

Velinin neden bildirmeden kızını okuldan aldığını belirten Gülay, "Bugün 2 yıl sonra, bırakma nedenini gazetelerden öğrendik. Kız çocukları benim için çok önemli. Benim 372 bin evladım var Antalya'da. Kızımız nerede okumak istiyorsa orada okutacağız" dedi.

DIŞARI ÇIKINCA HEMEN SALDIRIYOR

Liseyi bıraktıktan sonra 2 yıl süren ev hapsini gözyaşları içerisinde anlatan E.A., ise yaşadığı korku dolu günleri şöyle anlattı: "Bu adam yüzünden okulumdan oldum. Öğretmen olmak istiyordum. Hayalim vardı. Akşama kadar evdeyim. İnternet yok, bilgisayar yok. Dışarı çıkamıyorum. Dışarı çıkınca hemen ortaya çıkıyor ve saldırıyor. Bana 'Senin bacaklarımı keseceğim, yürüyemez hale geleceksin. Yüzüne kezzap atacağım' diyor."

KIZIM İNTİHARA BİLE KALKIŞTI

E.A.'nın annesi Hatice A. ise bu olay yüzünden kızının intihara kalkıştığını belirtirken, "O kadar psikolojisi bozuldu ki sonunda intihar edip ölmek istedi" dedi.

Kızını rahatsız eden Abdullah Minaz'ın ailesine defalarca gidip kızlarının peşini bırakması için yalvardıklarını anlatan Hatice A., "Babası bize 'Kurtulmak için siz öldürün' diyor. İşi yok, boynunun her tarafı jiletli. Psikopat, sapık bir oğlan. Çocuğum okumak istedi. Onu okutmaya çalışırken başımıza bunlar geldi. Pazara çıkmak istediğimiz zaman bile peşimizden gelmemesi için başka sokaklara giriyoruz" diye konuştu.

İKİ KEZ "BOL SU İÇ" DENİLEREK EVİNE YOLLANDI, ÖLDÜ! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Kuşadası Devlet Hastanesi'nden iki kez “Böbreklerinde taş var, bol su iç” denilerek evine yollandığı iddia edilen 14 yaşındaki Gülsün Kaya, bugün kaldırıldığı aynı hastanenin acil servisinde kurtarılamadı. Aile olanlara tepki gösterirken ilköğretim öğrencisi kızın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kuşadası Zeki Emgin İlköğretim Okulu 6/A Sınıfı öğrencisi Gülsün Kaya, yaklaşık 1.5 ay önce rahatsızlandı. Kuşadası Devlet Hastanesi’ne getirilip muayene edilen kız iddiaya göre, “Böbreklerinde taş var, bol su iç. 6 ay sonra müdahale ederiz” denilerek evine yollandı. Aradan geçen süre ardından Gülsün Kaya 2 gün önce yine rahatsızlandı. Aynı hastaneye getirilen kız, bol su içmesi gerektiği tekrarlanarak bir kez daha evine gönderildi. Kaya ailesi normal böbrek taşı düşürme vakasıyla karşı karşıya olduklarını düşünürken küçük Gülsün bugün (perşembe) okul hazırlığını tamamlayıp kahvaltı ettiği sırada aniden fenalaştı. Apar topar otomobille hastanenin acil servisine getirilen Gülsün Kaya, öldü. Şok gelişme aileyi isyan ettirdi.

YOLDA BENİMLE KONUŞUYORDU

Amca Bedri Kaya, Gülsün Kaya'nın bu sabah okula gitmek üzere kalktığını belirtirken, “Kahvaltı öncesi rahatsızlandı. Arabayla hastaneye getirdim. Yol boyunca konuştuk. Hastanenin acil servisine yatırdık. 10 dakika sonra nöbetçi doktorun çıkıp bize ‘Bu hasta getirdiğinizde yaşıyor muydu?’ dediğinde Gülsün'ün öldüğünü anladık. Bu nasıl hastane, nasıl teşhis? Hiçbir insan böbrek taşı olduğu için ölür mü? Konuşarak getirdiğim yeğenim acil serviste öldü. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum” diye tepki gösterdi.

Kuşadası Hastanesi Başhekimi Tayfun Vural olayın savcılıkça soruşturulduğunu belirterek, “Gülsün Kaya’nın ölümüyle ilgili açıklama yapma yetkim yok. Kaymakamlık gerekli açıklamayı yapar” dedi.

Hastanede son 1 ay içinde yanlış teşhis sonucu Meriç Akay, 16 yaşındaki Murat Akçam ve muayene sonrası Söke'ye götürülen kimliği belirsiz kişinin öldüğü iddialarıyla ilgili Başhekim Vural, “Bunlar tamamen iftira” açıklamasını yaptı. Kuşadası Kaymakamlığı yetkilileri ise Gülsün Kaya'nın daha önce böbrek taşı teşhisi konularak tedaviye alındığını doğrularken, ölümün hastaneye ulaşmadan gerçekleştiğini ve nedeninin araştırıldığını bildirdi. Adnan Menderes Üniversitesi’nden bir profesör tarafından cenazeye otopsi yapılacağı açıklandı.

Bu arada, bazı vatandaşlar da hastane bahçesinde tepkisini dile getiren Gülsün Kaya’nın yakınlarına destek verdi.

LİSELİ SEMANUR'UN KAHREDEN ÖLÜMÜ! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Konya'nın Beyşehir İlçesi’nde 4 gün önce evlerinin tavanına bağladığı ipe kendini asarak intihar eden 15 yaşındaki Semanur Durmaz’ın ölümünün ardından dram çıktı. Cenazesini almaya gelen olmayınca Beyşehir Belediyesi tarafından defnedilen Semanur Durmaz’ın, annesinin 1 Ekim’de düzenlenen fuhuş operasyonunun ardından tutuklandığı, babasının ise cinayet suçundan cezaevinde olduğu belirlendi.

Beyşehir Kız Meslek Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi Semanur Durmaz, 11 Ekim Pazartesi günü Hacıakif Mahallesi’ndeki evlerinde, annesi Gülseren Durmaz’ın bir arkadaşı tarafından evin tavanına asılı olarak bulundu. Durumun polise haber verilmesi üzerine Durmaz’ın cesedi Beyşehir Belediyesi morguna kaldırıldı. Cenazesini almaya gelen olmayınca Durmaz’ın cenazesi Beyşehir Belediyesi tarafından toprağa verildi. Durmaz’ın cenaze namazına sınıf arkadaşları ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen de katıldı.

BABA VE ANNE CEZAEVİNDE

Semanur Durmaz’ın, babası Mehmet Durmaz cinayet suçundan Aksaray Cezaevi’ne girince, annesi Gülseren Durmaz ile birlikte 4 yıl önce Beyşehir’e yerleştikleri belirtildi. Anne Gülseren Durmaz’ın da 1 Ekim Cuma günü Konya’nın Seydişehir ve Beyşehir İlçeleri ile Sakarya, Antalya ve Gaziantep’te eş zamanlı olarak düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı belirtildi.

Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Semanur Durmaz’ın ailevi sorunlarıyla ilgili bilgileri olmadığını, intihar ettikten sonra durumu öğrendiklerini belirterek, “Haberimiz olsaydı, Semanur'u bir devlet yurduna yerleştirirdik” dedi.

PASTAYI FAZLA YEDİ KOMAYA GİRDİ! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Bursa'da geçen cumartesi günü salonda yapılan düğünde ikram edilen ve bozuk olduğu öne sürülen pastadan yiyen 300'e yakın kişi zehirlendi. Zehirlenenler arasında bulunan ve hastanede midesi yıkandıktan sonra eve gönderilen ancak midesi bulanmaya devam eden 7 yaşındaki Cansu Gelgeç, pazartesi sabahı okula gitmek için hazırlık yaparken düşüp bayıldı. Cansu, sevk edildiği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veriyor.

Gemlik'te oturan Bahire ve Eyüp Kocaman çifti, geçen cumartesi günü ilçedeki Bütünler Düğün Salonu'ndaki düğünle evlendi. Yaklaşık 400 davetlinin katıldığı düğünde davetlilere yaş pasta ve kola ikram edildi. Düğüne Gemlik Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Şengül ve Sezai Gelgeç de 2 çocuğu ile katıldı.

PASTAYI FAZLA YEDİ KOMAYA GİRDİ

Düğünde kendisine ikram edilen pastayı yiyen Çınar İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi Cansu Gelgeç, daha sonra annesinin pastasını da yedi.

Bozuk olduğu iddia edilen pastadan yiyen aralarında damat Eyüp Kocaman'ın da bulunduğu yaklaşık 300 kişi, gecenin ilerleyen saatlerde, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi şikayetleriyle hastane ve sağlık merkezlerine kaldırıldı. Burada mideleri yıkanıp serum takılan kişilere gıda zehirlenmesi tanısı konuldu.

Düğün sonrası eve giden Sezai Gelgeç ile kızı Cansu ise sabaha karşı rahatsızlandı. Hastaneye getirilip mideleri yıkanan ve kendilerine serum takılan baba ve kız daha sonra eve gönderildi. Mide bulantısı şikayeti devam eden Cansu, geçen pazartesi sabahı okula gitmek için hazırlık yaparken düşüp bayıldı. Önce Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cansu, sevk edildiği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Doktorlar, Cansu Gelgeç’in hayati tehlikesinin bulunduğunu, durumunun neden ağırlaştığının ise araştırıldığını açıkladı.

Kızının durumunun çok ağır olduğunun kendisine söylendiğini açıklayan Sezai Gelgeç, “Biz fakir bir aileyiz. Perişan olduk. Yavrum ölecek diye çok korkuyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Düğünde yaşanan zehirlenme olayıyla ilgili soruşturmaya Gemlik Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.