BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kış ortasında kışlık indirimi!

En çok bayanları sevindirecek olan indirim haberi bu sezon bitmeden vitrinleri süslemeye başladı bile..

Abone ol

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey, kış sezonu ürünlerin eylül ayının başından itibaren vitrinlerdeki yerlerini aldığını anımsatarak, bu ürünlerin satışlarının en çok ekim, kasım ve aralık aylarında hareketlendiğini belirtti.

Satışların en çok olduğu 3 aylık dönemde havaların bu yıl ılıman geçtiğini, sert soğukların da çok kısa bir süre etkili olduğunu belirten Bozbey, bu nedenle kışlık ürün satışlarının istenilen düzeylerde olmadığını kaydetti.

Ürünü elinde kalan mağazaların en azından maliyeti kurtarmak için sezon ortasında indirim yaptığını anlatan Bozbey, şunları söyledi:

''Soğuk havalar bir ara kendini göstermeye başladı ve o dönemde satışlar birden hareketlendi. Ama o da çok kısa sürdü. Soğukların gecikmesi ve kısa süreli olması nedeniyle şu an çoğu mağaza yüzde 70'e varan indirimler yapıyor. Normalde sezon sonunda yapılan mevsim sonu indirimler bu sefer kış mevsiminin ortasında başladı. Bu sayede satışlar biraz hareketlendi. Eğer hava biraz daha soğur ve etkisi uzun sürerse satışlar daha da artar.''

Bozbey, tüketicilerin indirim olanaklarının yanı sıra artık neredeyse tüm mağazalarda olan kredi kartına taksit imkanından da yararlanabildiğini ifade etti.

İndirimlerin erkek, kadın ve çocuk reyonlarında olduğunu belirten Bozbey, buna karşın kadın tüketicilerin mağazaların indirim imkanlarını daha yakından takip ettiğini kaydetti.

Bu yıl kadınların canlı renkleri tercih ettiğini vurgulayan Bozbey, firmaların çok çeşitli ürünleri müşterilerinin beğenesine sunduğunu söyledi.

Erkek müşterilerin ise genellikle eşlerinin yönlendirmeleri ile indirim imkanlarından yararlandığını anlatan Bozbey, kış sezonu erkek ürünlerinde ise siyah, füme ve krem renklerin ağırlıkta olduğunu bildirdi.

HER MAĞAZADA FARKLI İNDİRİM SEÇENEĞİ

Birbiriyle rekabet eden mağaza ve firmalar müşteri kapma yarışında öne geçmek için çeşitli indirim seçenekleri sunuyor. Bazıları yüzde 70'e varan indirim imkanı sağlarken, bazı mağazalar ise ikinci ürünü bedava veriyor.

Adana'da bir mağazada sezon başında 200 liraya satılan kot pantolon indirimle 66 liraya, 680 liraya satılan bir mont ise 204 liraya alınabiliyor. Başka bir mağazada ise 99.90 liradan satılan bir erkek pantolonu indirim sonrası 40 ile 50 lira arasında değişen fiyatlara satışa sunuluyor.

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan kazaklar ise 170 liradan 85 liraya düşerken, sezon başında 39 lira olan gömlekler de 19.95 liraya alınabiliyor