BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kirazpınarda yeni bir kent doğuyor

Adnan Köşker, inşaatına yaklaşık iki ay önce başlanan ve büyük bir hızla devam eden Kirazpınar toplu konutlarında incelemelerde bulundu.

Abone ol

Köşker, yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen konutlara kayıtların TOKİ tarafından daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılacağını bildirdi.

70 BİN KONUTLUK BİR KENT İNŞA EDİLECEK

Kirazpınar toplu konut bölgesinde incelemelerde bulunan ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “göreve geldiğimiz tarihten beri Gebze’de TOKİ yatırımlarının başlaması için çok uğraştık. TOKİ ile işbirliği yaptığımız bu projenin İlk etabında 536 konut yapılıyor. Kirazpınar bölgesinde TOKİ ve özel sektör ile birlikte toplam 70 bin konut yapılacak. Gebze’de planlı yeni bir şehirleşme yaşanacak. Bölgeye 250 bin yeni nüfus gelecek” dedi.

KAÇAK YAPILAŞMA ÖNLENECEK

Gebze’de kaçak yapının önlenmesi konusunda Kirazpınar toplu konut bölgesinin kilit öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Köşker, “ilçede kaçak yapıyı önlemek için denetimlerimiz yoğun bir şekilde sürüyor. Yıkım ve para cezası dahil her türlü tedbiri uyguluyoruz. Ancak kaçak yapılaşmayı önlemek için sadece cezai tedbirler yeterli değil. Kirazpınar toplu konutları gerek ilçemizdeki konut talebinin karşılanması, gerekse kaçak yapının önlenmesi konusunda kilit rol oynayacak” diye konuştu.
Başkan Köşker’e inşaatın son durumu hakkında bilgi veren müteahhit firma yetkilileri, Kirazpınar konutlarını hedeflenenden önce bitirmeyi ve 2010 yılı sonunda teslim etmeyi planladıklarını söyledi.