BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.421,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Validen Asırlık Çınara destek

Vali Karaloğlu, 84 yaşındaki Vanlı emekli öğretmen Leventoğlu’nun kendi sesiyle okuduğu ‘Van Türküleri’ albümünün çıkarılmasına destek oldu.

Abone ol

Vali Münir Karaloğlu, “Sanata Saygı-Ahte Vefa” projesi kapsamında 84 yaşındaki Vanlı emekli öğretmen Fevzi Leventoğlu’nun kendi sesiyle okuduğu ‘Van Türküleri’ albümünün çıkarılmasına destek olarak büyük bir jest yaptı.

Van Valiliği ile YYÜ Rektörlüğü'nün ortaklaşa hazırlanan 'Sanata Saygı-Ahte Vefa' projesi kapsamında Vanlı emekli öğretmen 84 yaşındaki Fevzi Leventoğlu'nun çıkardığı türkü albümünün tanıtımı yapıldı.
Van Kalesi yanında bulunan Vanevi önünde düzenlenen tanıtım kokteyline Vali Münir Karaloğlu, Yardımcısı Hasan Yılmaz, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Osman Çelik, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Van Kalesi’ni gezmek için gelen çok sayıda yerli turistin de katıldığı tanıtım kokteylinde konuşan Vali Münir Karaloğlu, bir kenti kent yapan değerlerin yalnızca yapılar ve coğrafi güzelliklerle sınırlı olmadığını ifade etti. Vali Karaloğlu, ''Bir kenti kent yapan aynı zamanda kültürel ve sözlü değerlerdir. Bu kente bir eğitimci olarak ömrünü vermiş, bir müziksever olarak Van türkülerini geçmişten geleceğe taşımak adına emek vermiş ulu çınarı ödüllendirmek amacıyla buradayız. 84 yaşında vefakar bir insanın sesi ile Van türküleri gelecek nesillere taşınacak. Buna biz de valilik olarak küçük bir katkıda bulunduk. Kalıcı bir eser oldu. Emeği geçen herkesi kutluyorum'' dedi.

Üniversitelerin yalnızca eğitim yuvası olmadığını, aynı zamanda kentin değerlerini geleceğe taşımak adına önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, albümün hazırlanmasına destek veren YYÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yükrük ve Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük'e teşekkür etti.

VAN İÇİN ÇABALARINIZI UNUTMAYACAĞIZ

Van’ın tarih ve kültürüne büyük emekler veren 84 yaşındaki emekli öğretmen Fevzi Leventoğlu da kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. Vali Karaloğlu’nun, göreve başladıktan sonra Vanlılar için söylediği sözler ve kentin tanıtımı için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Leventoğlu, şunları söyledi. “Sayın Valim Van da çeşitli açılışlarda, Van’daki halk topluluklarında, onlarla yaptığınız sohbetlerde, yerel ve ulusal basında verdiğiniz demeçlerde Van’ı ve Vanlıları bizlerden çok tanıttınız. Bunu hiçbir zaman unutamayacağız. Van’ın tarihi ve turistik değerleri, yerli ve yabancı turistlere tanıtmakta, onları gezdirmekte, Van’ın geleceğinde turizm sektörünün ne kadar ileri gittiğini ancak siz anlattınız. Ancak şuna inanıyoruz ki, bir Vanlı’dan çok Van’ı beğenmişsiniz, sevmişsiniz ve unutmayacaksınız. Göreviniz icabı siz güzel yerlere de gidebilirsiniz. Fakat gün olacak yaşınız ilerleyecek, emekli olacaksınız. Aile efradınızda birlikte odanızda oturduğunuz zaman güzel konuta yerleşeceksiniz. Sizin için özel olarak hazırlanmış, Türk kahvenizi yudumlarken işte o zaman bizleri hatırlayacaksınız. Ve diyeceksiniz ki, “ben görev yaptığım Van da, 84 yaşına gelmiş ak saçlı emekli bir öğretmen vardı. Vefat etmişse Allah rahmet etsin. Sağ ise uzun ömürler dileyeceksiniz. Hiç olmazsa Van’ı hatırlıyorum. Onun sesinden CD’sini dinleyelim. Ve hazırlamış olduğunuz CD’yi, cihazı bırakarak Van’ı, Vanlıyı ve beni dinleyeceksiniz. İnanır mısınız o mutluluğu ben şuanda anlıyorum” diye duygulu bir konuşma yaptı. Zaman zaman kelimeleri boğazında düğümlenen Leventoğlu, davetlilerden büyük alkış alırken, Vali Münir Karaloğlu da bir buket çiçek ve plaket verdi. Van Valiliği tarafından hazırlan bir plakette YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan tarafından albümün hazırlanmasına destek veren Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Hüseyin Yükrük’e verildi.

Yapılan konuşmaların ardından Leventoğlu, albümde seslendirdiği Van Türküleri’nden bir bölümünü canlı olarak söyledi. Leventoğlu, programın sonunda çıkardığı CD’leri imzalayarak davetlilere hediye etti. Bu arada Van’ı gezmek için çeşitli illerden gelen emekli öğretmenlerde meslektaşını yalnız bırakmayarak, halay çekti. Vali Karaloğlu, aynı masayı paylaştığı Leventoğlu ile yakından ilgilendi.