BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.403,23
HABER /  GÜNCEL

Kimler toplantıya katıldı?

Türkiye'nin tepesindekiler YİMPAŞ'a destek verdi. Ama gazeteler yazmıyor...

Abone ol

Vatan yazarı Necati Doğru bugün herkese bir gazetecilik dersi veriyor. "Gazetecilik öldü diyelim! Ombudsman da mı öldü?" diye soruyor ama aslında bu yazıyı yazmaktaki amacı farklı. Amacı YİMPAŞ'a destek veren politikacıları yazmak. Nedense doğrudan yazmıyor da, "neden gazeteler yazmıyor" diye soruyor? 

Doğru şöyle yazıyor:

"Dursun Uyar kimdir? Almanya’da işçilerden para toplamak için cami imamlarını yüzde karşılığı çalışan toplayıcılar haline getirmiş ve de dönemin Milli Görüş politikacılarını da işçileri etkilemek için toplantılara getirtip konuşturmuştur. 
(...)
Bu politikacılar arasında şimdi Cumhurbaşkanı olmuş Abdullah Gül vardır, Meclis’e başkan olmuş Bülent Arınç, Sanayi Bakanı olmuş Ali Coşkun, Adalet Bakanı olmuş Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı (şimdi Adalet Bakanı) olmuş Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı olmuş Abdülkadir Aksu, Çevre Bakanı olmuş Osman Pepe ve AKP’nin önde gelen ismi Salih Kapusuz da vardır. Dursun Uyar, bu isimlerin desteğiyle paraları toplamış, bu isimlerin desteğiyle “Difüzyonla arandığı halde” yakalanıp Alman adaletine teslim edilmemiştir. Gazeteler Dursun Uyar’la ilgili yeni bir gelişmenin haberini yazıyor fakat bu bölümünü görmüyor. "