BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis e çiftçilere koyun dağıtıldı

Kilis İl Tarım Müdürü Ali Eker, Köye Dönüş Projeleri kapsamında 15 çiftçiye 390 adet koyun dağıtıldığını söyledi.

Abone ol

Eker, yaptığı açıklamada İl Tarım Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen merkez Köy ve Köye Dönüş Projeleri kapsamında sürdürülebilir koyunculuğu geliştirme projesi çerçevesinde koyun dağıtımı yapıldığını belirtti.

Eker, "Uygulamaya konulan proje kapsamında yüzde 70 GAP BKİ ve yüzde 30 çiftçi katkısı sağlanmıştır. Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği'nden temin edilen İvesi ırkı 25 koyun 1 koç olmak üzere toplam 390 koyunun çiftçilerimize dağıtımı yapılmıştır.

Koyunlar ilimiz merkez ilçeye bağlı Gülbaba, Gözkaya ve Bulamaçlı köylerinde ikamet eden ve çiftçilik yapan 15 çiftçiye teslim edilmiştir. Ülkemizde hayvan varlığının azaldığı bir dönemde İlimizde koyun dağıtımının yapılması üreticilerimizi memnun etmiştir. İlimiz hayvancılığının gelişimi için İl Müdürlüğümüzce 7 adet daha proje hazırlanarak. 28 Mayıs 2010 tarihinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na teslim edilmiştir" dedi.

İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayın Şube Müdürü Sait Sarıyıldız tarafından, 390 koyun gece çiftçilere dağıtıldı. Koyunları teslim alan çiftçiler, Çiftçi Eğitim ve Yayın Şube Müdürü Sait Sarıyıldız'a teşekkür ettiler.