BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Gemide çakı bile yoktu

Gemiye yönelik saldırıyla ilgili gelecek haberler, 11 gönüllünün gönderildiği Bursa'da da endişeyle bekleniyor.

Abone ol

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkan Yardımcısı Halil Asa, İsrail'in haydut devlet olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Gemide bir çakı bile olması imkansız. Çünkü gümrükten geçerken çakı bile alınmadı. X Ray cihazlarında kontrol edildi. Silah bulunduysa bile bunu kendilerini haklı göstermek isteyen İsrail askerleri koymuştur" dedi.

Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ile birlikte biri kadın toplam 11 kişinin gemide bulunduğunu belirten Halil Asa, üyeleriyle birlikte gelişmeleri televizyondan izlediklerini söyledi. Arkadaşlarından bazılarının cep telefonlarının çalmasına rağmen cevap alamadıklarını kaydeden Halil Asa, "Bu gemi mağdur insanlara yardım, umut götürüyordu. Yetimlere yiyecek, öğrencilere kalem, çocuklara oyuncak götürüyordu. Böyle bir konvoya uluslararası kara sularda operasyon yapılacağı aklımıza gelmiyordu. İsrail haydut devlet olduğunu bir kez daha gösterdi. Biz ümidimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yardımları götürmek için elimizden geleni yapacağız. Operasyonun bütün dünyada yankı bulmasını bekliyoruz. Vicdanı kanatan zalimce bir operasyon. Elinde çakı dahi olmayan insanlara yapılmış vahşi bir operasyon. Herkesi ses vermeye tepki vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Halil Asa, İsrail'in kendi koyduğu silahları ele geçirmiş olabileceğini kaydederek, "Çünkü gemide çakı bulunması bile imkansız. Buradan gümrükten giderken X ray cihazından geçirildi. Bir çakı dahi olmadan geçirildi. Ama İsrail'in elinde öldürülmesi gereken insanların listesi var. O insanlardan her şey beklenir. Biz tepkimizi ortaya koyacağız. Hükümet ve halk olarak en üst düzeyde tepkimizi vermeliyiz. Elçiyi diplomatik olarak çekebiliriz. İsrail mallarını halkımız boykot etmeli. Biz oradaki insanların
umutlarını bundan sonra da yeşerteceğiz" diye konuştu.

Bursa'dan Gazze'ye giden gemide Başkan Hüseyin Kaptan, İdris Şimşek, İsmail Hakkı Vehapoğlu, Ömer Yüce, Mükerrem Tetik, Ali Osman Ceylan, Hasan Köroğlu, Abdullah Aslan, İnegöl'den İlyas Sağlam, Varol Yılmaz ve Süper Kanal TV Genel Müdürü Fikret Bayram bulunuyor.