BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.425,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'nun maskesi düştü!

Uzmanlar, Kılıçdaroğlu'nun seçim meydanlarındaki üslubunu değerlendirdi

Abone ol

12 Haziran seçimleri yaklaştıkça meydanların tansiyonu ve liderlerin söylemi de sertleşti. Liderlerin Politik psikoloji uzmanı eski siyasetçi Prof. Cengiz Güleç, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin Erdoğan'la başedemediğini söyledi. Güleç, Kılıçdaroğlu'nu da "maskeli" ifadesiyle değerlendirdi.

Prof. Güleç, son 50 yılın en niteliksiz, düzeysiz ve sevimsiz seçim sürecinin yaşandığına dikkat çekti. Liderlerin çok fazlasıyla kişisel atışmalara yöneldiğini belirten Güleç, rakip olarak görülen liderde kişisel zaaf olduğu düşünülen özelliklere odaklanıldığını ve onu teşhir etmeye dönük bir tarz ve üslup benimsendiğini söyledi. 

Güleç'in Akşam gazetesine verdiği ropörtajda dikkat çeken bölümler şöyle:

"MASKELİ KEMAL"

"Ben asla Baykalcı olmadım ama örneğin bir komployla devrilen Baykal'a bakarsak, kendisi 70'lerde ne ise hep oydu. Hiçbir zaman maske takmadı Baykal! Ama, Kılıçdaroğlu maske takıyor ve bu maske inandırıcı olmuyor. Ona bu tarzda davranmasını öğütleyen akıl hocaları kimse, toplum psikolojisini tanımadıklarını gösteriyor bu"

Tayyip Erdoğan'da böyle bir maske yok. Ne ise, o! Üstelik bunu o kadar içselleştirmiş ki, 'Ben bir Kasımpaşa kabadayısı gibi davranırım' üslubunu hem iç siyasette, hem uluslararası platformlarda uyguluyor ve yakıştırıyor da kendisine. Biz burada bir maske görmüyoruz. Üslubunu beğenmeyenler olabilir ama bir yapaylık sezmiyorsunuz.

BAHÇELİ KÖŞEYE SIKIŞTI

Erdoğan'da bir bütünlük, tutarlılık, süreklilik var. Devlet Bahçeli'nin şu son günlerdeki performansı acınacak durumda. Çok köşeye sıkıştığını ve Başbakan'ın siyaset retoriği, dili ile baş edemediğini görüyorum. Erdoğan'ın üslubuyla ne Bahçeli; ne de Kılıçdaroğlu baş edebiliyor. Bu yetersizlik ve çaresizlik daha da hırçınlaştırıyor ve bu da biraz geride tuttuğu duygu ve düşüncelerin fırlamasına yol açıyor. Biz buna 'acting out' diyoruz. Bir tür kontrolden çıkan duygu patlamaları. Bu da Başbakan'ın çok işine yarıyor ve parmağına doladığı zaman da yerin dibine batırıyor.

DÜELLOYU ERDOĞAN KAZANIR

Sayın Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı düelloya davet ediyor sanki ekranda olduğu zaman mat edecekmiş gibi bir özgüvenle. Bu üç liderin münazara yapacağı bir ortam olsa, Başbakan'ın galip çıkacağı gayet açık"