BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.477,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış'ın Twitter macerası!

Devlet Bakanı Egemen Bağış, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 41 bin takipçisi ile ilgili yaşadığı ilginç bilgileri paylaştı!

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, 'Burası Haftasonu' programında Oylum Talu'nun konuğu oldu. Bağış, Twitter'da 41 bin takipçisi olduğunu, 6 ayda küfreden 3 kişiyi blokladığını, kendisine 'Sen de şehit ol' diyenleri engellemediğini belirtti. 

Bakan Bağış, twitter'ı çok etkin kullandığının anımsatılarak, kendisini eleştirenlere karşı nasıl hareket ettiğinin sorulmasına karşılık, twitter'ı 6 aydır kullandığını ve şu anda yaklaşık 41 bin takipçisi olduğunu belirtti. Bağış, şu ana kadar 3 kişiyi blokladığını, çünkü o kişilerin de çok ağır hakaret ettiğini kaydetti. Bağış, bir keresinde de şehit cenazesinden dönerken yaşadığı duyguyu paylaştığını, buna karşılık "İnşallah sen de şehit olur, ölürsün" twiti aldığını, ancak bu kişiyi bile bloklamadığını bildirdi.

GENÇLERİN SORULARINI DA YANITLADI

Egemen Bağış, stüdyoda bulunan AB Klubü üyesi gençlerin sorularını yanıtladı. AB ülkelerinin uyguladığı çifte standart ile Türk vatandaşlarını kızdırdığının hatırlatılması üzerine Bağış, vatandaşların AB'ye kızmakta haklı olduğunu bazen kendisinin de görüşmelerde çok strese girdiğini söyleyedi. Bağış o anlardaki duygularını  ise "O süreci en stresli yaşayan kişilerden biri benim. Bazen Avrupalılarla toplantı sırasında önümdeki bardaktaki suyu acaba üstüme mi döksem, onlara mı atsam diye stresten kendi kendimi yediğimiz zamanlar oluyor" esprisi şekilde anlattı.

Bağış, bununla birlikte "papaza kızıp oruç bozmamak, elma ile armudu karıştırmamak" gerektiğini söyleyerek, AB ile ilişkilerde asıl önemli olanın sonuç değil, sürecin kendisi, Türkiye'nin her açıdan gelişmesi olduğunu kaydetti. Bakan Bağış, AB ülkelerinin aslında giderek büyüyen ve gelişen Türkiye'den çekindiğini, aynı zamanda çok da imrendiğini kaydetti.