BIST 10.219
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.448,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun eşinden şok itiraf

CHP liderinin eşi Sevim Kılıçdaroğlu, solun yüzde 35 oyu aşamayacağını iddia etti.

Abone ol

Sevim Kılıçdaroğlu'nun oy tahmini başta eşi olmak üzere CHP'lileri üzecek. Yüzde 40'ı hedefleyen Kılıçdaroğlu'nun aksine eşi daha mütevazi davrandı.

Habertürk Gazetesi yazarı Amberin Zaman’a konuşan Sevim Kılıçdaroğlu, eşinin siyasete pek atılmasını istemediğini söylüyor. Siyasetin zor olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, CHP'nin nasıl başarılı olması gerektiğini anlattı:

CHP'DE TAŞLAR OTURMUŞ DEĞİL

"Kemal’in siyasete atılmasını pek istemedim. Ama bugünlere geldik işte. Siyaset çok zor iş. Bunu CHP’de yapmak daha da zor. Gerçek dostlarınız kim asla bilemiyorsunuz. Dışarıdaki muhalefetin bir o kadarıyla içeride karşılaştık. Taşlar henüz oturmuş değil. Değişim kolay olmuyor, ama şart. Mühim olan Kemal’in değil CHP’nin başarılı olması. Liderle bitmiyor işler. Çalışmak, tutarlı olmak, inanmak ve haklı olmak lazım. Yoksa halk size inanmaz.

‘DOĞRU ADAYLAR BELİRLEMEK GEREK’

CHP’nin seçimlerdeki performansı sizce nasıldı? Kemal başa geçeli daha bir yıl olmuştu. Toparlamak kolay değil. Her kafadan bir ses çıkıyor. Oysa net olmak, söylediklerinin arkasında durmak, insan hakları ve demokrasi odaklı olmak gerek. Herkes yüzde 30 bekliyordu en az. Niye olmadı? Öyle oturduğun yerde oy gelmez.

BDP'Lİ KADIN VEKİLLER CANAVAR GİBİLER

Doğu’yu, Anadolu’yu gezmek, tanımak gerekiyor. Ve doğru adaylar belirlemek. BDP’nin kadın milletvekillerine bakıyorum. Canavar gibiler. Neyi savunduklarını çok iyi biliyorlar. Gerçi Kemal elinden geleni yaptı. Çok çalıştı. Ama şu da bir gerçek: Türkiye’de sağ muhafazakâr-milliyetçi damar her zaman hâkim oldu. Sol taş çatlasa yüzde 35’ten fazla oy alamaz."

HALASI AİLEDEN 40 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Kürt ve Alevi olmanın sıkıntılarını yaşadığını anlatan Sevim Kılıçdaroğlu, Dersim katliamıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu:

“Dersim’in çok acı bir tarihi var. Öyle. Büyüklerimiz hep anlatırdı. Kemal Bey’in babası, 1938’den sonra sürgün edilmiş.  Halası aileden 40 kişiyle birlikte götürülmüş. Derin izler bırakıyor tabii. Öfkeleniyorsunuz.”