BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.430,91
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye verdi!

Dersim Katliamının üzerinden yıllar geçti ama her gün yeniden hatırlanıyor. Dersim'li gazeteci Kemal Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye verdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ-İNTERNETHABER-ANKARA- Geçen yıl Başbakanın yeniden gündeme getirdiği ve CHP'yi sorumlu ilan ettiği Dersim Katliamının yankıları devam ediyor. 

Başbakanın Dersim katliamından o zaman ki hükumet adına çıkıp özür dilemesi ve bugünkü CHP yönetimini suçlaması Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdırmış, Kılıçdaroğlu Dersim sorununun partinin değil ülkenin sorunu olduğunun altını çizmişti.

Tüm bu yaşananlar ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun 03 Şubat 2013 tarihinde İstanbul’da Partisinin İl Başkanlığı toplantısında “CHP de hiçbir zaman ırkçılık olmamıştır” sözleri mahkemeye taşındı. Dersimli gazeteci Mehmet Yürek Kemal Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye verdi, ilk duruşma da bugün.

Duruşmaya Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı katılıyor. Duruşmaya girmeden önce İnternethaber'e konuşan Mehmet Yürek'in açıklamaları şöyle:

 "Henüz Tuncelileştirilememiş Dersimli bir hemşeriniz olarak, CHP Genel Başkanı, Tuncelili Kemal Kılıçdaroğlu ile 20/Mayıs/2013 tarihinde Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesinde 2013/57 esas nolu davamıza(duruşma) başlanacaktır.

Ben uzun yıllardır CHP ve Kemalist ırkçı İT (İttihat Teraki) rejimini benim/bizim Dersimli, devrimci, Alevi kimlik ve kişiliklerimizin düşmanı faşist bir parti olduğunu söylemekte ve yazmaktayım. 10/Kasım/2000 tarihinde yazdığım, “Mustafa Kemal ve Atatürk” başlıklı makalem nedeniyle yargılanarak bir yıl üç ay cezaya mahkûm edildim. (Muğla Asliye Ceza Mahkemesi 2001/293 esas, 2003/57 karar.) Kemal Kılıçdaroğlu da 02/01/2013 günü CNN TÜRK TV de Engin Aysever’in Aykırı Sorular programında “ Atatürk’ü sevmemek, Atatürk’ü eleştirmek vatan hainliğidir.” İfadelerini kullandı. Atatürk, Dersim katliamının baş sorumlusu olduğundan sevmem ve eleştiririm, eleştirdim de. Kılıçdaroğlu bu açıklamasıyla tescilli (mahkûm olmuş) bir Atatürk sevmeyeni ve eleştireni olarak beni yeniden Atatürk müridi fanatiklerin hedefi haline getirdiğinden suç duyurusunda bulundum ve davacı oldum. Söz konusu dava o dava.

K. Kılıçdaroğlu ayrıca, 03 Şubat 2013 tarihinde İstanbul’da Partisinin İl Başkanlığı toplantısında “CHP de hiçbir zaman ırkçılık olmamıştır” yalanını söyledi. Bende CHP kurucularının yaptığı ırkçılıkları belgeleyerek mahkemeye yalancılıkla ile ilgili ek bir talepte bulundum. Bu talebimle ırkçılıkları tescilli olan bu partinin ANAYASA MAHKEMESİ tarafından kapatılmasını ve yalan söyleyen mevcut Genel Başkanları K. Kılıçdaroğlu’nun siyasetten yasaklanması talebinde bulundum. Bu talebim Tunceli C. Başsavcılığı tarafından gereği yapılmak üzere Yargıtay Başsavcılığına iletilmiş bulunmaktadır.

BU NEDENLE:

1- Hukukun lafzına ve ruhuna vakıf olmakla beraber yargı tekniği konusunda yetersizim. Beni bu dava(mız)da özellikle hukukun tekniği açısından temsil edecek; CHP, BDP ve AKP li olmayan, henüz Tuncelileştirilemeyip Dersimli kalabilmiş veya Dersimlileri ve Dersimliliği içselleştirmiş dost ilerici, devrimci avukat(lar)a ihtiyacım var. Bu işi ücretten önce görev addedecek hukukçulara duyurulur.

2- İkinci çağırım Dersimli hemşerilerime: Ülkenin veya Dünyanın neresinde olursanız olun sizleri bu davaya müdahil olmaya davet ediyorum. Yukarıda zikrettiğim dosya esas no ya bulunduğunuz yerin adliyesinden bir dilekçe göndermeniz yeterli olacak. Size benden taraf olun demiyorum. Faşist darbecilerin 12 Eylül Anayasanın ilk üç maddesine dokundurtmam, kırmızıçizgimdir ve anadilde eğitime karşıyım diyerek kendi anadilinin yasağının bekçiliğini yapan, barış sürecine destek yerine köstek olan Kemal Kılıçdaroğlu’na da taraf olabilirsiniz. Ama tarafsız olamazsınız. Çünkü haklıyla haksız, doğruyla eğri, yalanla yanlış, çarpışırken tarafsız kalınamaz. Bu konudaki tarafsızlık kişiyi ve kurumu yanlışın, yalanın, haksızın safına düşürür. Siz gözlerinizi ve kulaklarınızı kapatsanız da bu gerçek gözlerinizi kamaştırmaya, kulaklarınızda çınlamaya devam eder. Bu davanın turnusol kâğıdı işleviyle Tuncelileri ve Dersimlileri ayrıştırarak cellâtlarıyla yüzleşmelerini, ardından da hesaplaşmalarını getireceğine inanıyorum.

Ve “haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır” diyen Hz Ali de takibinizde. Bu topraklarda kaç Dersimli kalabilmiş bekleyip göreceğim. İlanen duyurulur.