BIST 10.213
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.443,27
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'nu buzdolabıyla vurdu

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ABD'nin kuruluş yıldönümünde Kılıçdaroğlu'nu vurdu, istifaları değerlendirdi.

Abone ol

ABD'nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle ABD Büyükelçilik Rezidansında verilen resepsiyona katılan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Murat Başesgioğlu'nun istifasının doğru olmadığını söylerken Kılıçdaroğlu'nu da buzdolabıyla vurdu.

Resepsiyonda Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gazetecilerin, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun istifasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''istifası demokratik açılıma ilişkin farklı görüşlerine mi dayanıyor'' sorusuna, istifa gerekçesine ilişkin fazla bir bilgisi bulunmadığını söyledi. Yazıcı, herkesin her konuyu aynı oranda kabul etmesi ve hazmetmesinin de mümkün olmadığını ifade ederek, Başesgioğlu'nun istifasına saygı duyduğunu, ancak doğru bulmadığını söyledi.

İstifaların devamının geleceği şeklindeki yorumların bulunduğunun belirtilmesi üzerine Yazıcı, ''Kimlerin öyle bir beklentisi var bilmiyorum, biz de yok. Öyle bir yorum söz konusu değil'' dedi.

Türkiye ile Irak arasındaki sınırın değiştirilmesiyle ilgili açıklamalarının anımsatılarak, şu ana kadar bu konunun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili bir soru üzerine Yazıcı, "Sınırın çok yapay, çok hesaplı yapıldığı kanaati bende vardı. Tabi sadece bende değil, bu tarihçilerde de vardı. Dolayısıyla o sınırın güvenlik kontrolünü daha iyi sağlayacak şekilde yeniden oturulup konuşulmasında yarar var dedim. Bunu çok doğru anlayanlar oldu, ama bunu hiç anlamayan, anlamak istemeyen de oldu. Bu başkalaştırmaktır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN GEZİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güneydoğu Anadolu bölgesine yönelik ziyaretinin hatırlatılması üzerine Yazıcı, "O böyle sosyal konulara filan meraklı herhalde. O alanları mümbit buluyor, öyle anlıyorum. Odalar Birliği toplantısında sosyal devlet anlayışı doğrultusundaki projeler bağlamında bir değerlendirme yaptı.

"YEMEKLERİ TEZGAHA DİYORMUŞ"

Orada diyor ki 'Bunların sosyal devlet anlayışı kış aylarında buzdolabı dağıtmaktır' diyor. Birisi söyledi O'nun hanımı veya kendisi kış ayları evdeki buzdolabının fişini çekermiş. Bu doğru mu merak ediyorum. Yemekleri tezgahın üzerine dizermiş, kışın buzdolabı kullanmazmış" diye konuştu.