BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.384,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlkadım'da Pitbullları getirin uyarısı

İçişleri Bakanlığı'nın Pitbull cinsi köpekler için yayımladığı genelgenin ardından İlkadım Belediyesi çağrı yaptı.

Abone ol

İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Köksal Sarıcaoğlu, saldırı haberleriyle kötü bir şöhrete kavuşan Pitbull cinsi köpekleri için genelge ile toplama kararının çıkarıldığını belirtti.

Sarıcaoğlu, son günlerde ceza korkusundan dolayı sokaklara salınan ve vatandaşlara zarar veren Pitbull Terrier, Japannese Tosa, Dogo Argentinove, Fila Brasilerio köpek ırklarına sahip olan vatandaşların köpeklerini teslim etmek için belediyeye müracaat etmelerini istedi.

Köpeklerin tutanakla alınıp, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim edilmesi hususunda vatandaşlara yardımcı olacaklarını ifade eden Sarıcaoğlu, "Toplanan köpekler kesinlikle sokaklara salınmayacaktır. Pitbull Terrier, Japannese Tosa, Dogo Argentinove, Fila Brasilerio köpek ırklarına sahip olan vatandaşlarımız hakkında belediyemize gelen şikâyetler sonucu, köpeği resmi evrakı olmadan sahiplenen, köpeğini vermek istemeyen ve güçlük çıkaran hayvan sahibine polis, jandarma ve belediye zabıta ekiplerince 3 bin 434 TL para cezası uygulanacaktır." dedi.