BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu'ndan Yalova seçim mitinginde flaş sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'daki seçim mitinginde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yalova Cumhuriyet Meydanı’ndaKİ mitinginde emekliye Kurban ve Ramazan bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğinin altını çizerek, "Çatlasalar da patlasalar da vallahi de billahi de vereceğim" dedi.

"YETKİ İSTİYORUM"

Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün uzun süre kaldığı benim kentim dediği ‘Yalova’dayız diyerek söze başladı. Mitingdeki vatandaşlara 'sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir kişiyi de beraberlerinde götürmelerini' isteyerek seslenen Kılıçdaroğlu, 'CHP gelirse sosyal yardımları kesecekmiş’ Niye keseyim, hangi gerekçeyle keseceğim. Sözüm söz. Yalova meydanından söz veriyorum. Sosyal yardımları en az iki katına çıkaracağız. 4 yıl için yetki istiyorum. Kul hakkı yenmeden bir ülke nasıl yönetilir. Her kuruş verginin hesabı nasıl verilir. Adam gibi ülke nasıl yönetilir. Ankara’daki beylere öğreteceğim, göreceksiniz' dedi.

MUHARREM İNCE'Yİ SAVUNDU

Kılıçdaroğlu, 'Zaman zaman şikayet ediyorlar. Efendim Muharrem İnce niye Yalova’da değil şu ile gitti diye'' ifadelerini kullanarak ''Muharrem İnce’yi sadece Yalova için değil diğer iller için de görevlendiriyorum, gidip çalışıyor. Böyle bir şikayet gelirse 'Öyle bir vekil yetiştirdik ki, sadece Yalova için değil Türkiye için çalışıyor. Onur duyun onunla' deyin'' diye konuştu.

chp-kilicdaroglu.jpg

İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları:

Burası Mustafa Kemal’in uzun süre kaldığı, ‘Benim kentim’ dediği Yalova’dayız. Sandığa giderken, en az bir kişiyi daha götüreceğiz. Aranızda muhtarlar var mı bilmiyorum. Muhtar kardeşlerim, 53 bin muhtarımız var. Muhtar seçimleri demokrasinin en güzel tecelli ettiği seçimlerdir. Muhtar kardeşlerimin talepleri var biliyorum. Onların bütün taleplerini biz yerine getireceğiz. Vekil seçilir maaş alır, belediye başkanı seçilir maaş alır. Muhtarı kim düşünüyor kardeşim? CHP düşünüyor.

"BEN 13 YIL İSTEMİYORUM"

17 milyon yoksulumuz var. Ben öyle 13 yıl falan istemiyorum. Ben sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Hangi görüşte olursa olsun… Ben siyasal hırsı olan birisi değilim. Köşeyi dönmek için siyasete girmedim. Sabahın 6’sında oğluma telefon edip ‘paraları sıfırladın mı’ demeyeceğim. Ben bu ülkenin yoksul halkını düşünüyorum.

Geliri 200 TL’nin altında. Bu insanlar nasıl geçinir. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Propaganda yapıyorlarmış. CHP gelince sosyal yardımları kesecekmişiz. Niye keselim. Sosyal yardımları kesmeyi bırak 2 katına çıkaracağız. 4 yıl için yetki istiyorum.

"SEN KENDİ YANDAŞIN İÇİN UĞRAŞTIN"

Diyorlar ki ‘yoksulluk var ama bizde uğraştık’.. Hayır, sen kendin için yandaşın için uğraştın. Ben Konya’da gecekonduda zatürre geçirip ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ama onlar unuttu. Ben sizden biriyim. Sizin kardeşiniz, evladınızım.

Bizim hedeflediğimiz düzenin adı; hakça bir düzen, ne ezen ne ezilen… Eğer bir ülkede nüfusun yüzde 1’i yüzde 99’undan daha fazla servete sahipse o ülkede huzur olmaz. Biz refahı tabana yayacağız. Herkes büyümeden payını alacak dedik. Nasıl yapacaksın diyorlar?

"HANGİSİ DOĞRUYU SÖYLÜYOR"

Emekliye iki bayramda birer maaş ikramiye vereceğiz. Parayı nereden bulacaksın diyorlar. Sayın Davutoğlu diyor ki; ‘’Biz paraları doldurduk, o dağıtacak.’’ Maliye Bakanı da ‘Para yok ki hazinede’’ diyor. Hangisi doğruyu söylüyor. Sözüm söz ilk bayramda emekliye birer maaş ikramiye vereceğim. Çatlasalar da patlasalar da vallahi de billahi de vereceğim. Emekliye bizim vefa borcumuz var. 11 milyon emeklimiz var. İnsan gibi yaşamak istiyorsanız, bayramlarda torunlarınızdan kaçmak istemiyorsanız sizin de adresiniz belli. O parti bundan böyle CHP’dir.

"KIYAMETİ KOPARIYORLAR"

Sanıyorlar ki emekli parayı alınca koşa koşa gidip Ankara’daki beylerin yaptığı gibi İsviçre’de hesap açacaklar. Yahu ne veriyorsun ki... O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emekliye vereceğim. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız. Kıyameti koparıyorlar. Ankara’daki bir bey diyor ki ‘1500 TL yapmak işçiye zulümdür’.. Aylığınız 949 değil 1500 TL olsun dediğimiz zaman işçiye zulümdür diyorlar. Ankara’daki bey ayda 14 bin TL alınca zulüm değil de CHP sana 1500 TL verince zulüm oluyor.