BIST 9.916
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.436,02
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan Sakarya mitinginde önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Sakarya mitinginde önemli mesajlar verdi. İşte Başbakan'ın o sözleri...

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, AK Parti mitingi için helikopterle Sakarya'nın Atatürk Stadyumu’na geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Sakarya mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sakarya mitinginde  “Nerede bir zulüm ve adaletsizlik varsa orada Türkiye Cumhuriyeti devleti olacak’’ dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Davutoğlu, “Birileri şimdi coğrafyayı yeni yeni keşfediyor. Millet dava ümmet bize emanet, sandık da size emanet. 7 Haziran’da emanete sahip çıkacağız. Sakarya Nehri’nin akması gibi Sakarya da sandıklara akıp 7’de 7 diyecek. 7 Haziran’da 7 güzel insan size emanet. Kılıçdaroğlu coğrafyayı yeni keşfediyor. Bizim yıllarca dava aşkıyla söylediğimiz merkez ülke Türkiye kavramını almış yeni bir çerçevede sunmaya çalışıyor. Hani ambalaj sektörünü getirecek ya yeni ambalajla sunmaya çalışıyor. Bizim Türkiye idealimiz ambalajlanmayacak kadar büyüktür. Ona sorsalar abi derya sıri derya nerde deseler önce derya ne, sıri ne onu sorar. Biz ise Semerkand’da ya da Saraybosna’yla uyanırız. Aramızdaki fark bu." dedi.

İşte o açıklamalar:

- Bakın milliyetçilik iddiasındaki MHP üç yıl koalisyon hükümetinde yer aldı ama tek bir çivi çakmadılar o bölgeleri biz ihya ettik. Son ziyaretimde Tuna kenarında Gül Baba var tamir ettiriyoruz. Sakarya'da Tuna'ya selam olsun. 

- Üstadın davasına sahip çıkmaya var mısın Sakarya? İşte büyük Sakar'ya işte yeni Sakarya işte yeni Türkiye. Ne zaman Sakarya gençliği bizi çağırırsa biz ders vermeye hazırız? Bir de Kılıçdaroğlu gib talebe var Stratejik Derinlik kitabını almış arka sayfasından okuyor. Merdivene tersten binen adam kitabı da tersten okuyor. 

- Biz Mursi'ye Kılıçdaroğlu Sisi'ye selam gönderir. Sakarya'dan davamızın merkezinden söylüyoruz Mescid-i Aksaya postalları ile girenlerle biz dost olmayız. Birisi de çıktı Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır dedi. Siz bunlara Sakarya destanını öğretecek misiniz? 

- Cumhurbaşkanımız ile Ordu Havalimanını açtık Sakarya'ya gelemeyen başbakanlar döneminden denizin ortasına uçak ile inilen döneme geldik. 

- Bunların Türkiye'de dikili bir ağacı yok. Kılıçdaroğlu buraya geldiğinde bu meydanın altında otopark yapacağım demiş zaten var otopark üzerinde konuştuğu yeri bilmeyenden mega proje çıkar mı? Biz zaten Türkiye'yi merkez ülke yaptık. Üçüncü havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak. dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü biz yapıyoruz üçüncü köprü, dünyanın ilk defa üç katlı tünel yapıyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar. Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. İzmit'te dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsünü yapıyoruz. Dünyanın en büyük projelerini kim yapıyor? 

- Sakaryalılar bir çok hizmeti yeni dönemde gerçekleştirdik duble yolları otoyolllara çevireceğiz.