BIST 10.882
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.514,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan vergi indirimi sözü

Hadi Özışık'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu vergi indirimi ve KDV oranlarıyla ilgili görüşlerini anlattı.

Abone ol

Hadi Özışık'ın BEST FM'de sunduğu Konuşan Türkiye adlı programda çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidarları döneminde vergi indirimini hedeflediklerini söyledi.

Özışık'ın "Size şu an mesajlar yağıyor. Bir tanesi diyor ki, 'Esnaf borç batağında ödeyemediğimiz vergilerimiz var perişanınız, bizimle ilgili ne yapacaksınız?" deniyor. Vergi indirimi sözkonusu mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu şöyle karşılık verdi:

Evet vergi indirimi düşünüyoruz. Vatandaşı borç batağından, yüksek faizden kurtaracağız. Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nı görevlendireceğiz. Ben öyle çiftçiler biliyorum ki, elektrik borcu yüzünden suyu kesiliyor ve tarlasını sulayamıyor. Esnafın dünya kadar borcu var. Doğru dürüst alışveriş yapacak müşteri bulamıyor. Yüksek faizlerin altında bunalmış durumda. Şunu söyleyeyim, Ecevit hükümeti döneminde en belirgin olay yazar kasanın atılmasıydı. Ama şimdi yazarkasa atmanın ötesine geçildi. İşadamlarımız borçları nedeniyle intihar ediyor. Bir gazimiz Muğla'da açlıktan öldü. Biz Türkiye'yi iyi yönetmeye kararlıyız. Biz ithalata değil ihracata önem veren ekonomi politikası izleyeceğiz. Üreten Türkiye sloganımız olacak. Bu konudaki programımızı önümüzdeki Ekim'de açıklayacağız. Faiz batağından işçiyi de, çiftçiyi de, esnafı da kurtaracağız.

KDV'de indirime gitmeyi düşünüyormusunuz?

Mazotu yarı yarıya indireceğiz.

Emeklilik yaşı düşürülecek mi

5510 sayılı yasayı yeniden ele alacağız. Zaten Anayasa Mahkemesi bu konuda henüz kararını vermedi. O kararından sonra bu yasayı yeniden gözden geçireceğiz. Şu olacaktır diye açık ve net bir şey söyleyemiyorum. Türkiye'nin gerçeğine bakmamız lazım. Ama iki konuda çok netiz. Birincisi esnaf emekli olduktan sonra aylığından kesinen sosyal güvenlik kesintisini kaldıracağız. İkincisi evlenmemiş kız çocuklarının 18 yaşını doldurduktan sonra sağlık sigortasından yararlanamama gibi bir ucube var onu kaldıracağız. Kadınlarla ilgil eksiklikleri yeniden ihya edeceğiz.