BIST 10.256
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.397,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Adana'da Karaisalılılar işten çıkartılıyor'

Taşçı, Dernek Yönetim Kurulu olarak dana Büyükşehir Belediyesi'ndeki gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini söyledi.

Abone ol

Karaisalılılar Derneği Başkanı Ali Cengiz Taşçı, 120 gündür görevine iade edilmeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı'nca görevinden el çektirilmesinden sonra, Belediyede Karaisalılı işçilerin toplu olarak işte çıkarıldığını söyledi.

Taşçı, Karaisalılılar Derneği'nde yaptığı açıklamada, Dernek Yönetim Kurulu olarak dana Büyükşehir Belediyesi'ndeki gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bundan 120 gün önce Sayın Aytaç Durak, İçişleri Bakanlığı'nda görevinden geçici olarak uzaklaştırıldı. Ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde taşeron işçisi olarak çalışan Karaisalılar işten çıkarıldı. Otobüs İşletmesi'nde sürücü olarak görev yapan Karaisalılılara çeşitli baskılar uygulandı ve görev yerleri değiştirildi. Bunlar yapılmadan önce Karaisalılıların işten çıkartılacağına dair bazı duyumlar aldık. Önce inanmak istemedik. Ama maalesef gördük ki büyük çoğunluğu Karaisalılılardan oluşan 47 işçi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde işten çıkarıldı ve ardından otobüs işletmesindeki hemşerilerimize çeşitli baskılar uygulandı. Bu gelişmelerden rahatsız olduğumuzu bildirmek istiyoruz" dedi.

120 gün önce Durak'ın görevden uzaklaştırılmasının ve ardın da Karaisalılılar baskılar uygulanmasının tesadüfi olmadığını ileri süren Karaisalılılar Derneği Başkanı Ali Cengiz Taşçı,"Başta Sayın Durak olmak üzere Karaisalılılar yapılan haksızlıkların bir an önce durdurulmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.