BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.406,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeytinburnu'nda genç kabiliyetler sivriliyor

Zeytinburnu'nda, geçen sene başlayan ve bu sene ikincisini düzenlenen Yazın Sanat Kursları’nda gençler yaz sıcağında ter döküyor.

Abone ol

İstanbul’daki hemen her ilçe belediyesinde çocuklara yönelik yaz etkinlikleri genellikle spor faaliyetleri üzerine yoğunlaşırken, sosyal ve kültürel etkinlikler konusuna farklı bir perspektiften bakan Zeytinburnu Belediyesi, Yazın Sanat kurslarıyla çocukların yeteneklerini keşfedebilmeleri için geleceğin sanatçı adaylarına özel imkânlar ve farklı seçenekler sundu.

11 branşta 822 gencimiz, sanatçılığa ilk adımı atmalarının yanında becerilerini gelişmesine imkan sağlayan, kültür ve sanatla içice bir yaz geçirmelerine katkı sağlayan Yazınsanat Kursları’nda en çok ilgiyi tiyatro, gitar, keman ve resime gösterdi.

İlköğretim ve lise dengi okul öğrencilerini kapsayan Yazınsanat Kursları’nda (bağlama 50, diksiyon 50, ebru 40, gitar 200, keman 100, pastel 40, satranç 52, temel resim 50, tiyatro 200, GSH Resim 20 ve GSH tiyatro 20) toplamda 822 kursiyer haftada 85 saatlik bir eğitime tabi tutuluyor. Geçen yıl faaliyet geçen ve gördüğü büyük ilgi nedeniyle ikincisi düzenlenen Yazınsanat Kursları’ndan 832 sanatçı adayı mezun olmuştu.

Haziran ayında start alan Yazın Sanat Kursları ağustos ayının sonunda sonlarında düzenlenecek sergi ve yapılacak mezuniyet törenin ardından sona erecek.