BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.511,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu yarım hacı olmuş

CHP Lideri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'Hacca gittiniz mi?' sorusuna açık yüreklilikle yanıt verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - BEST FM'de gazeteci-yazar Hadi Özışık'ın sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bilinmeyen bir gerçeği açıkladı. Kılıçdaroğlu özellikle bu tür konularda konuşmak istememesine rağmen Özışık'ın 'Hacaca gittiniz mi?' şeklindeki doğrudan sorusuna açık yüreklilikle yanıt verdi: Umre ziyaretinde bulundum...

Konuşan Türkiye programında canlı yayın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu adeta radyo dinleyicileri tarafından soru yağmuruna tutuldu. Kılıçdaroğlu'na gelen bir soru ilginçti. Hadi Özışık sordu, Kılıçdaroğlu yanıtladı:

Kemal Kılıçdaroğlu hacca gitti mi?

Bu konulara çok girmek istemiyorum. Hacca değil umreye gittim. Umre yaptım evet.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları bunlarla da sınırlı değildi. CHP lideri dinleyicilerden gelen sorulara tek tek yanıt verdi. İşte Özışık'ın dinleyicilerden derlediği soruları ve Kılıçdaroğlu'nun yanıtları:

Önceki gün İnegöl'de dün Dörtyol'da olaylar şiddetini arttırarak devam etti. BDP yetkilileri Barış Konvoyu olarak Dörtyola'a gidiyorlar. Siz olaylarla ilgili ne diyorsunuz?

Olaylar Türkiye'nin iyi yönetilemediğinin somut kanıtıdır. Bir açılım politikasıyla Türkiye'yi böldüler. Referandum oylaması da Türkiye'nin bölünmesi bir başka olaydır. Hayır diyenler 'Bu anayasa benim anayasam değil' diyecektir. Bir ülkede anayasanın toplumsal mutabakatla çıkarılması gerektiğini herkes biliyor. Medya olayları görmüyor mu? Bu ayrışma sürecinin Türkiye'yi nereye getirdiği belli değil mi? Sizin aracılığınızla bütün yurttaşlarımıza itidal tavsiye ediyorum. Sakın ola ki olaylara karışmayın, sağduyulu davranın. Mutlaka ama mutlaka bu tablo düzelecek. Mücadeleyi halkla birlikte vereceğiz.