BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.424,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz YGS iddiası

CHP lideri YGS soruşturmasıyla ilgili açıklamanın öncesinde mail trafiğine dayanan ilk ipucunu açıkladı.

Abone ol

Hergün yeni bir skandalla gündemden düşmeyen YGS'de önemli bir iddia da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu “Polis, silinen bilgilerde bazı maillere rastladı. Savcı saklamasın” dedi.

YGS'deki 'Şifre' iddialarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gelinen noktayı bugün kamuoyuyla paylaşacak. Gözler 26 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Sürpriz olabilir" diyen Savcı Kuriş'in ne diyeceğinde. Ancak açıklama öncesi bomba bir iddia CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Show TV'de yayımlanan "Siyaset Meydanı Seçim Özel" programına katılan Kılıçdaroğlu
YGS ve ÖSYM konusunda önemli bir sürprizin olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

''Savcı benim bildiğim bir sürprizi açıklarsa Türkiye için de çok önemli bir sürpriz açıklanmış olacak. Ama önce sayın savcı açıklasın. Ben yargıya müdahale etmeyeyim. Polis silinen bilgileri öğrendiğinde bazı maillere rastladı. Sürpriz o maillerle ilgili. Üniversiteye yerleştirmeyle ilgisi var. Sayın savcının bu bilgileri saklamaya hakkı yok. 1 milyon 700 bin kişinin hakkını yiyenin o koltukta oturması Başbakan'ı rahatsız etmiyorsa o çocukların günahı onun boynunadır. Şifre varsa kopya vardır.''

SINAV SONUÇLARI DA DOĞRU AÇIKLANAMADI

Şifre iddiaları ile gündeme gelen YGS'de skandallara hergün bir yenisi ekleniyor. Sınav sonuçlarıyla ilgili hergün onlarca itirazın gündeme geldiği ÖSYM'ye yapılan itiraz başvurusu sayısı 20 bini geçti. İtirazlar ile hergün onlarca kişinin puanı değişiyor.

ALİ DEMİR KAYIP

Tüm bu skandallar sürerken ÖSYM Başkanı Ali Demir ise kayıp. Günlerdir basının karşısına çıkmayan Demir'e yönelik istifa çağrıları artarak devam ediyor. Muhalefetin sert dille yüklendiği Ali Demir'le ilgili bomba çağrı ise hükümete yakın anket şirketinden geldi. Araştırma şirketinin yaptığı ankette halkın yüzde 68'i Demir'i istifaya davet etti.