BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,06
ALTIN 2.468,72
HABER /  GÜNCEL

Emenike Fenerbahçe ile anlaştı!

Karabükspor'un yedek kalecisi Bülent Ataman, sakatlığı nedeniyle dün oynamayan Nijerlayı Emenike için böyle itham da bulundu.

Abone ol

Sakatlığı nedeniyle dün oynamayan Nijeryalı oyuncuya takım arkadaşı Bülent Ataman'dan tepki geldi.

Sakatlığı nedeniyle dün oynamayan Nijeryalı oyuncuya takım arkadaşı Bülent Ataman'dan tepki geldi. Tecrübeli kaleci, "Sahaya çıkanlar şerefli bir şekilde topunu oynadı. Sanırım Emenike Fenerbahçe ile anlaştı" dedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya atılan bir ayakkabı herkesin tepkisini çekerken, işin gerçeği sonradan anlaşıldı.

Karabükspor'un yedek kalecisi Bülent Ataman'ın maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın verdiği bir karara tepki gösterdiği sırada ayakkabısının fırladığı ortaya çıktı. Tecrübeli file bekçisi, "Ayakkabım bağlı değildi. Kötü bir niyetim yoktu. Maçın hakemi kart gösterebilirdi ama sağolsun göstermedi" dedi.

Ataman'ın maçla ilgili sözleri ise bir hayli çarpıcıydı. Fenerbahçe'yi tebrik ettiklerini belirten Karabükspor'un kalecisi, "Deplasmanda iyi oynuyorlar ama saha dışında da formdalar. Fenerbahçe bizim takımı karıştırdı. Sadece Fenerbahçe değil, teşvik primi filan... Sahaya çıkmayandan bahsetmiyorum. O kendini bilir. Sahaya çıkanlar şerefli bir şekilde topunu oynadı. Onları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ataman, Emenike'yi mi kastettiğinin sorulması üzerine, "Kasten oynamıyor demedim. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz bu maçta oynamasını bekliyorduk. Hiç idmana çıkmamıştı ama sahaya çıkar diye düşünmüştük. Emenike sezon sonu gidecek, zaten belli. Nereye bilmiyorum ama büyük ihtimalle Fenerbahçe olacak" ifadelerini kullandı.

EMENİKE'DEN SAVUNMA

Fenerbahçe karşısında forma giymediği için eleştirilen Emenike dün Kanaltürk'teki Telegol programına bağlanarak kendini savundu. Sakatlığı nedeniyle forma giymediğini, kız arkadaşını yalnız bırakmak istemediği için de stada gelmediğini söyleyen Nijeryalı oyuncu, "Fenerbahçe'den teklif almadım" dedi.

MİROSLAV STOCH KORKUTTU

Karşılaşmanın ikinci yarısında Cernat'ın ayağına basmasıyla sakatlanan Miroslav Stoch oyuna devam edemedi. Acı içinde kenara alınan Slovak oyuncunun yapılan ilk kontrolünde ciddi bir probleminin olmadığı belirlendi. İlk tedavisi hemen saha kenarında gerçekleşen Stoch'un bu hafta takımdaki yerini alabileceği bildirildi.

İLDİZ DE ŞAŞKIN

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz "Takım olarak kazanma adına her şeyi yaptık. Şanssız bir gol yedik" dedi. Bir gazetecinin Emenike'nin oynamaması konusunda yaşanacak spekülasyonları sorduğu İldiz, bu oyuncunun sakatlığı devam ettiğinden, kendisini iyi hissetmediğini söylediğini kaydetti. İldiz, "Kendisine üç kez durumunu sordum. Oynayamayacağını bildirdi. Yapacak bir şeyim yoktu" ifadelerini kullandı.

ANLAŞMA ŞANSI YOK

Kardemir Karabükspor Genel Menajeri Seyit İçgül, Emenike ile ilgili iddialar üzerine açıklama yaptı.

Bireysel hatadan dolayı bir gol yediklerini söyleyen Seyit İçgül, "İlk yarı biz daha iyiydik ve pozisyonlara girdik. Oyunun başında ceza sahasının dışında bir kırmızı kart pozisyonu var. Bence yüzde 100 atması lazımdı. Bu hatadan sonra hakem ortada iyi bir maç yönetti. Bireysel hatadan bir gol yedik. En kötü berabere bitecek maçtı. Kazanmayı istiyorduk. Çok üzgünüz" dedi.

İçgül, Emenike'nin maçın kadrosuna alınmamasıyla ilgili olarak ise, "Emenike'nin sakatlığı vardı. Geçen hafta Ankaragücü maçında zaten oyundan çıktı. Kaburga kemiğinde ödem ve eziklik vardı, düzelmedi. Emenike bu hafta sonu da forma giymeyebilir" diye konuştu.

İçgül, yedek kaleci Bülent Ataman'ın maçtan sonra açıklamaları için, "Maç bitiminde sinirle konuşulmuş bir şey. Futbolcu en çok oynamayı ister. Bizde birilerine inanmak, güvenmek zorundayız. Doktor ve kendisi sakat olduğunu söyledi. Zorla da kimse kimseyi oynatamaz. Doktorumuza ve oyuncumuza güvenmek zorundayız" diye açıklamada bulundu. Emenike ile 2013 yılına kadar sözleşmelerinin olduğunu hatırlatan İçgül, şöyle konuştu:

"Emenike'nin, Fenerbahçe ile veya diğer herhangi bir kulüple anlaşma şansı yok. Önce kulüple oturulup konuşulması lazım. Çünkü 2013 yılına kadar mukavelesi var. Bizimle konuşulmadan hiçbir kulüp Emenike ile anlaşamaz. Bize şu ana kadar Rubin Kazan haricinde hiçbir resmi teklif gelmedi. Rubin Kazan da 5,5 milyon Euro verdi. Başkanımız kabul etmedi."