BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,09
ALTIN 2.466,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun selamını böyle karşıladılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını İstanbullu seçmen işte böyle karşıladı..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkla birebir iletişim kuruyor, karşısına tim çıkıyorsa selam veriyor, tokalaşıyor. Hatta AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edecek kadar da rahat ve centilmen bir tavır sergileyebiliyor. Kısacası halkın arasına karışarak 'sahaya inmiyor' eleştirileri ile karşılaşan CHP'nin imajını yıkmak istiyor.

Peki kararsız seçmeni etkelemek isteyen CHP liderinin yakın markaja aldığı vatandaşlar nasıl tepki veriyor? Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da Fatih, Zeytinburnu ve Bayrampaşa turunu takip eden Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, izlenimlerini bugünkü köşesinde yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun hemen arkasında duran yazar, seçmenin Kılıçdaroğlu'nun selamına karşı gösterdiği refleksi en ince detayına kadar kaleme aldı. Ahmet Hakan'a kulak veriyoruz:

TÜRBANLI KIZ: Fatih'te manifaturacıdan çıkarken yakalanıyor CHP'nin seçim otobüsüne. Önce kısa bir kararsızlık. Ardından Roma imparatorlannın gladyatörler için verdiği "ölüm emri" işaretini yapıyor. Yani başparmağını aşağıya doğru indiriyor.

BAŞKA BİR TÜRBANLI: Türban karşıtları, şöyle bir baktıklarında türbanı için rahatlıkla "siyasal simge" nitelemesinde bulunabilir. Ama o Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük tezahürat yapmakla kalmayıp işaret diliyle "oyum sizin" mesajı veriyor.

HACI AMCA: Başında kışlık beresi, çember sakalıyla sakin bir şekilde yürürken Kemal Bey'i karşısında görüyor. Heyecanlanıyor. Ama heyecanı, "çok sevdiği liderini gören seçmen heyecanından ziyade, sokağında ünlü bir politikacıyla karşılaşmış vatandaş heyecanı. Yüzünde hakiki bir tebessüm, uğurlar olsun işareti yapıyor.

TEMİZLİK İŞÇİSİ: Binde süpürgesiyle işine dalmış.
Üzerinde taşeron firmasından edindiği parlak renkli işçi tulumu... Seçim otobüsünü görünce bir anda duruyor. Kemal Bey'in selamını görüyor. O da elindeki süpürgeyi havaya kaldırarak alıyor selamı...

ARABADAKİ KADIN: Otomobilinin içinde... Sanırım işine yetişmeye çalışıyor. Avukat da olabilir, muhasebeci de... Kemal Kılıçdaroğlu'nu görünce arabasının kornasına basmaya çalışıyor. "Oyum sizin" demeye çalışıyor.

OTOBÜSTEKİ ADAM: Belediye otobüsünde yolculuk yapıyor. Yarı uykulu... Hafiften de bıkkın... Seçim otobüsü, tam yanında beliriyor. Kemal Bey selam veriyor. Otobüsteki adam sonuna kadar kayıtsız... Kemal Bey'e yönelik bir kayıtsızlıktan çok politikaya yönelik bir kayıtsızlık bu...

VAKİT OKUYAN ADAM: Kemal Bey'in selamına elindeki Vakit gazetesini havaya kaldırarak karşılık veriyor. Bunu yaparken yüzünü de öte tarafa çeviriyor. Sert, ödünsüz ve tavırlı... Tıpkı gazetesi gibi...

BİR GRUP ÜLKÜCÜ: Otobüsün geçtiği güzergâhta toplanmış 8-10 genç... Bozkurt işareti yapıyorlar. Ne terbiyelerini bozuyorlar, ne de yaptıkları işareti... Öylece duruyorlar.

İDDİASIZ KIZ: Hani "fabrikada tütün sarar / sanki kendi içer gibi" şarkısında geçen bir "fabrika kızı" vardır ya... İşte ona benziyor. Silik, iddiasız ve kendi halinde... Otobüsü görünce önce mahcup bir gülümseme beliriyor yüzünde. Kemal Bey'in ısrarlı selamına kaçamak bir el sallayışla cevap veriyor.

ESRA ELÖNÜ TARZI KIZ: Başında aşın yorumlanmış bir türban, bir elinde sigara, diğer elinde fotoğraf makinesi... Önce fotoğraf çekiyor, ardından Kemal Bey'in elini sıkıyor. Kimseyi takmadan, kimseye aldırış etmeden...

ÇARŞAFLI KADIN: Önce hiçbir şey yokmuş gibi yapıyor. Sonra geçip gitme arzusunu belli ediyor. Ama sonunda Kemal Bey'in ısrarlı selamı karşısında başını hızlıca eğerek karşılık vermek zorunda kalıyor.

ECZACI: Fatih'in göbeğinde eczanesi var. Takım elbiseli, kravatlı. Çok kibar bir edası var. Seçim otobüsü, eczanenin önünde durunca saygılı bir şekilde otobüse geliyor. Kemal Bey'in elini sıkıyor ve sonra aynı saygın tavırlarla işyerine dönüyor.

MOTOSİKLETLİ KURYE: Çok tehlikeli numaralar çevirerek otobüsü yakalamayı başanyor. Otobüsteki Kemal Bey'e "Sen benim adamımsın" diye mesajını veriyor ve yine tehlikeli numaralar çevirerek olay mahallinden hızla uzaklaşıyor.

KEÇİSAKALU ADAM: Her halinden belli oluyor: Aşın politik bir zat. Heyecanla atılıyor otobüse... "Daha sert olmalısınız daha sert" diyor Kemal Bey'e... Hepimiz kendisinin "bir ulusalcı" olduğu tahmininde bulunuyoruz.

COŞKULU TEYZE: Fatih'te orta sınıf evinin penceresinden yan beline kadar çıkmış. Otobüsün görüş alanına girmesiyle birlikte başlıyor alkışlamaya... Otobüsün görüş alanından çıkmasına kadar alkışı sürdürüyor.

TESPİHLİ ADAM: 3035 yaşlannda genç bir adam. Zeytinbumu'nda bir kahvenin önünde oturmuş çay içiyor. Kemal Bey'i görünce hemen koşuyor. Elindeki 33'lük tespihi Kemal Bey'e hediye ediyor.

Yazının tamamı için tıklayın