BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Karadeniz'de üç terör örgütünden ittifak

Kastamonu'da polis memurunu şehit eden terör örgütü PKK, Karadeniz bölgesinde terör örgütleriyle koalisyon kurdu.

Abone ol

PKK, Karadeniz'de seçim öncesi ses getirecek eylem yapmak için 16 kişilik TKPML TİKKO ve 8 kişilik Maoist Komünist Parti Halk Kurtuluş Ordusu gruplarıyla anlaştı.

"AÇILIM EYALETİ"

Sabah gazetesinden Uğur Cebe, Karadeniz'de faaliyet gösteren terör örgütünün diğer örgütlerle nasıl bir kaolisyona gittiğinin ayrıntılarını hazdı. Habere göre, Kastamonu'da 1 polisi şehit eden PKK'nın "Açılım Eyaleti" adını verdiği Karadeniz'de 45 militanı var. Jandarma Genel Komutanlığı'na sunulan istihbarat raporuna göre PKK, kışı Tunceli'nin Aliboğazı mevkiinde birlikte geçirdikleri 16 kişilik TKP-ML TİKKO ile Tunceli'nin Ovacık kırsalında bulunan 8 kişilik Maoist Komünist Parti Halk Kurtuluş Ordusu gruplarıyla Karadeniz'de terör eylemleri için anlaşma yaptı. 

KARADENİZ'DE SES GETİRECEK EYLEMLER

Terör uzmanlarının telsiz görüşmeleri, teslim olan PKK'lıların verdiği bilgiler, sığınaklarda ele geçen örgütsel dokümanlar ile yöre halkından alınan istihbarat doğrultusunda hazırladıkları 24 sayfalık raporu Jandarma Genel Komutanlığı'na sundu. Rapora göre, "Topyekun savaş stratejisi" kararı alan örgüt, bu yıl, özellikle de 12 Haziran seçimlerine kadar, Karadeniz bölgesinde ses getirecek eylemler planladı. 

HEDEF TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASI

Örgüt, bu eylemlerle Karadeniz halkıyla, bölgeye fındık toplamaya giden Güneydoğulu Kürt kökenli mevsimlik işçiler arasında etnik milliyetçiliğe dayalı Türk-Kürt çatışması yaratmayı amaçlıyor.

Rapora göre örgütün 3 bölgeye ayırdığı Tunceli kırsalında, "Açılım Eyaleti" adını verdiği üçüncü bölge olan Karadeniz'de 45 kişilik bir grup var. Bu grup da Celal Başkale kod adlı Haşim Kaya'nın başında yer aldığı 13 kişilik Karadeniz grubu ve Koçgiri grubu olarak iki bölüm halinde faaliyet yürütüyor.

HİZBULLAH'TAN PKK'YA UYARI

Hizbullah Basın Bürosu imzası ile yapılan açıklamada PKK uyarıldı. Hizbullah'ın çatışmanın tarafı olmak istemediği belirtilen açıklamada, muhtemel bir çatışmanın başlaması durumunda telafisi mümkün olmayan bir sürece girileceği uyarısında bulunuldu. Açıklamada, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde terörist cenazesini bahane ederek gösteri yapan PKK yandaşlarının Mustazaf- Der'e saldırdığı ve dernek başkan yardımcısını kurşunla vurup şehit ettiği belirtildi. Hizbullah'ın, zarar gördüğü halde bu saldırıya misliyle cevap vermediği belirtilen açıklamada, saldırının PKK tarafından aydınlatılması, failin ortaya çıkarılıp cezalandırılması talep edildi. Eğer bu yapılmazsa da Hizbullah'ın misillemede bulunacağı ifade edildi.