BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a ilişkin soruşturmayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP lideri ‘Amaçları ekonomik gündemi saklamak’ değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedef göstermesiyle Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkındaki soruşturmayı “büyük bir korkutma ve sindirme çabasının ürünü” olarak nitelendirerek, “Asıl amaçları Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik gündemi saklamak” dedi.

CHP’nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında sanatçılar Akpınar ile Gezen’in gözaltına alınması ele alındı.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, MYK üyeleri tek tek söz alarak bu konuda görüşlerini bildirirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda bir değerlendirme yaptığı öğrenildi.

DAYANIŞACAĞIZ: Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Akpınar ve Gezen’in gözaltına alınmasını, “Büyük bir korkutma ve sindirme çabasının bir ürünüdür” diye değerlendirdi. Akpınar ve Gezen hakkında soruşturma açılması ve iki ismin polis eşliğinde adliyeye götürülmesiyle Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik gündemin saklanmak istendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu’nun, “Bu gündem üzerinden tartışmaların önünü kesmek istiyorlar. Sonuna kadar bu arkadaşlarımızla birlikte olacağız ve dayanışacağız” dediği belirtildi.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen kararı çıktı bu fotoğraf damga vurdu

CHP'li Aykut Erdoğdu Metin Akpınar'a destek olayım derken rezil oldu