BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu'ndan 2. ve 3. madde çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İMC TV’de Anayasa'nın 2. ve 3. maddelerinin değişirilmesi talebine olumlu yanıt verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İMC TV’de Liderler İMC’de programında Ayşegül Doğan, Banu Güven, Çiğdem Toker ve Ruşen Çakır’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

DARBE HUKUKU DEVAM EDİYOR

Kürt sorununun çözümünün demokrasi ve özgürlükte yattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, darbe hukukunun tamamen değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İktidarın darbeye karşı olduğunu söylemesine rağmen darbe hukukunun devam ettiğini savundu.

"Yüzde 10 barajını kaldıralım, YÖK'ü kaldıralım, seçim yasasını değiştirelim lider sultasını kaldıralım, Anayasa'yı değiştirelim" diyen Kılıçdaroğlu, Banu Güven'in "2. ve 3. maddeleri mesela" sözlerine "tabi" diye yanıt verdi.

kılıçdaroğl imc tv

İŞTE ANAYASA'NIN 2. VE 3. MADDESİ

I. Devletin şekli
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.