BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.423,32
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu yarın belge mi açıklayacak? Gürsel Tekin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'İsviçre' polemiğiyle ilgili Özgür Özel başta olmak üzere birçok CHP'liden Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağı Grup Toplantısı konuşması için flaş sözler geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki "İsviçre bankalarında parası var"-"belgele cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim" restleşmesiyle ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'a "Yarın Kılıçzdaroğlu'nu izle" diye cevap verirken, Gürsel Tekin, “Yarın hep beraber göreceğiz. Kılıçdaroğlu'nu takip edin..." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, salı günü grup toplantısında "Sevgili Erdoğan, çocuklarının, bir çıta yükseltiyorum, eniştenin, dünürünün, kardeşinin eski özel kalem müdürünün, yurtdışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun?" diye sormuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün İstanbul'da bu suçlamaya cevap vererek "Tayyip Erdoğan’ın, yurtdışında bir kuruş parası varsa herhangi bir bankada, çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da bunun bana taahhüdünü versin" ifadeleriyle "hodri meydan" demişti. 

YARIN MİLLETİN ÖNÜNE BELGELERİN ÇIKIŞINI...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın hodri meydanına Kılıçdaroğlu'nun yarınki grup toplantısında belgeleriyle cevap vereceğini duyurdu. Özel, "Yarın grup toplantısında çıkacağız milletin önüne. Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını, milletin önünde bu konuların konuşulduğunu grup toplantısında izleyeceğiz. Erdoğan'ı, başka bir canlı yayınla grup toplantısını maskelemek yerine, milletin huzurunda genel başkanımızı dikkatle dinlemeye davet ediyoruz" dedi.

'ERDOĞAN'IN ŞAHSIYLA İLGİLİ BİRŞEY SÖYLEMEDİ'

Antalya'da konuşan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun hayatında yalan da yoktur, fıtratında da iftira yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu belgeye, bilgiye dayalı konuşan bir liderdir. Birincisi şu, sizinle ilgili herhangi bir şey söylediğini zannetmiyorum. En azından grupta benim izlediğim kadarıyla. Bir çocuklarınızla ilgili, damadınızla ilgili, dünürünüzle ilgili ve eski özel kaleminizle ilgili bu iddiaların olduğunu ifade etti" dedi.

YARIN HEP BERABER GÖRECEĞİZ

"Sayın Kılıçdaroğlu geçmiş dönemlerde de olduğu gibi hiçbir şeyi belgeye bilgiye dayalı konuşmayacağını büyük olasılıkla yarın hep beraber göreceğiz" diyen Gürsel Tekin şöyle devam etti: "Yarın hep beraber göreceğiz.  Bilemiyorum belge açıklanır mı açıklanmaz mı ama Sayın Kılıçdaroğlu belgeye, bilgiye dayalı olmayan hiçbir iddiası, konuşması olmaz. Elbette grup toplantımız var hiç merak etmeyin. Kılıçdaroğlu'nu takip edin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Kılıçdaroğlu'nun kaynağı Alman istihbaratı mı?