BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

KILIÇDAROĞLU VE GENÇ’İN İSMİNİ AĞZINA ALMADI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti Aydın) İl Danışma Meclisi toplantısı Nazilli’de gerçekleşti. Bir dizi açılış için Aydın’a gelen Orman v...

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti Aydın) İl Danışma Meclisi toplantısı Nazilli’de gerçekleşti. Bir dizi açılış için Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı toplantıda, Bakan Eroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik sözleri ile dikkat çeken CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in ismini ağzına almaması ise dikkat çekti.
Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi toplantısına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, A.Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş ile İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, 22. ve 23. Dönem Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Çevre ilçe ve belde teşkilat başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ile İl Başkanı Sadık Atay açılış konuşması yaparak partilileri selamladı.
"Yiğit insanlar, güzel insanlar diyarı Nazilli’de sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum" diyerek sözlerine başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Nazilli ve Aydın’ın her seçimde oylarını artırdığını görmek bizleri gururlandırıyor fakat yeterli olmuyor. Bu nedenle çok çalışarak 2014 Mahalli İdareler seçiminde Aydın’ın bir destan yazacağına canı gönülden inanıyorum. İl Başkanımızın dediği gibi bundan önceki seçimde maalesef Aydın Belediye Başkanlığını CHP kazandı, ama kaybeden Aydın oldu. İşte görüyorsunuz belediyenin halini. Belediyecilik deyince Başbakanımızın İstanbul’da başlattığı bir anlayış var. Tüm Türkiye’yi geziyorum. Hangi belediyenin hangi partiden olduğunu bilmem zor ama şehre girince işte burası AK Partili belediye, lağım suları sokakta akıyorsa bakımsızsa burası kesin CHP’li belediye diye hizmetlerinden anlıyorum. Zaten bunu geçmişte İstanbul’da da görmüştük. Ama Aydın buna layık değil. Aydın demokrasinin beşiği, demokrasi şehidimiz başvekil Adnan Menderes’in diyarı işte bu nedenle Aydın’ın silkelenip önümüzdeki seçimlerde AK Hizmetlere kavuşması gerekiyor. Bu nedenle Aydın’da çok çalışmamız lazım. Ben de Aydın sevdalısı olarak elimden ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Teşkilatımızın emrindeyim, teşkilatımızda nefer olarak çalışmaya hazırım” dedi.

"AK KADINLAR İÇİN 3,5 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU"
AK Parti dünyanın en büyük siyasi organizasyonudur diyen Bakan Veysel Eroğlu; “Düşünebiliyor musunuz, 8,5 milyonu aşan üyesi var. Böyle bir şey yok. Birçok ülkenin Nüfusundan daha fazla üyesi var. Kadın kollarımız bu noktada çok güzel çalışma yapıyor geçmiş bir tarihte kadın kolları olarak ağaç seferberliği yapalım dediler bizde tabii yardımcı olalım dedik. Benim eskiden hatırladığım 1,5 milyon civarında bir fidan dikmiştik gene böyle bir organizasyonda bu sefer ise 3,5 milyon olduğu söylenince önce şoke oldum. Ama Allah’a şükür şimdi 81 ilimizde AK Kadınlar ormanı var ve 3,5 milyon fidan toprakla buluştu.”

"CHP VE MHP’LİLERE SESLENDİ"
AK Parti hükümetinden önce toplanan vergilerin yüzde 86’sının faiz olarak ödendiğini ve bankaların hortumlandığını hatırlatan Bakan Eroğlu; “Milletin boşa ödediği para 8 milyar dolar. CHP’ye, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerim lütfen bunları da dikkatle takip edin. Şimdi bir bankanın soyulduğunu, hortumlandığını duydunuz mu?. Vatandaşın 1 kuruş hakkını gasp edip, el koyduğunu duydunuz mu?. Duyamazsınız çünkü artık bu milletin hakkını koruyan bir Başbakan var. Hakkı hukuku bilen bir başbakan, Recep Tayyip Erdoğan var.”

“BUNLARDA BEREKET YOK”
2003 yılında Üniversiteye geçtiği sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile DSİ’nin başına geçtiğini söyleyen Veysel Eroğlu; “Başbakanımız tüm Türkiye’nin su meselesini halledeceksin diyerek DSİ’nin başına beni gönderdi. Emriniz başımızın üzerine diyerek görevime gittim. Bizden önceki hükümetin 3,5 yıl görev aldığını ve bu süreçte neler yaptığını sorduğumda sadece 9 tesis açıldığını görünce üzüldüm. Bunların birkaçı dere ıslahı ve birkaçı da gölet. Bir baraj felan yok. 3,5 yılda 8,5 katrilyon harcamış ve 9 tesis açmış. Bunlar da bereket felan yok yani. Emin olun bereketsizler. 9 tesis yapmışlar ama giderken 1600 tane tesisin ihalesini yapmışlar. 30 tane ülkeyle baraj ve 12 tane büyük sulama tesisinin ikili işbirliği protokol anlaşmasını yapmışlar. Türkiye 65 milyar dolar borç yükleyecekler. Arkasında ihale yaptıkları ve anlaşma yaptıkları toplam 1600 tesisin bedeli 82 katrilyon. O zamanki para ile. Ne kadarlık ödeneğimiz var diye sorduğumda 2 katrilyon olarak söylenince daha çok şaşırdım. Ortalama bitiş süresi 41 yıl olan tesis olur mu. Bu ne saçma mantık. İşte farkımız ortada. Eskiden 3,5 yılda 9 tesis açılırken, şimdi başbakanımızın büyük destekleri ile yılda 350 tesis açıyoruz. Hizmetler artarak devam ediyor, devam edecek. Çünkü biz bu memlekete, bu insanlara sevdalıyız, bu bayrak için canımızı veririz. Çünkü bizim anlayışımızda şu var; ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ yani insanı seveceğiz.”

KAMER GENÇ’İN İSİMİNİ AĞZINA ALMADI
Bakan Eroğlu, açıklamasında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in ismini söylememesi ise dikkat çekti. AK Parti hükümetinin yaptığı ve yapacağı hizmetlerin daha önce hayal dahi edilmediğini belirten Bakan Eroğlu; “Daha önce anlatılamayacak yatırımlar şuan da hızla yapılıyor. Üniversitesi olmayan şehir kalmadı. Tunceli de üniversite kurulacak deseydik ‘meclisteki o kişi’ dahi inanmazdı” şeklinde konuşurken açıklamalarını sürdüren Eroğlu; “Çocuklara tablet vereceğiz, sınıflara akıllı tahtalar yapacağız deseydik kimse inanmazdı ama yaptık. Şuanda en iyi şekilde hizmet veriyor. Sanayi de büyük bir inkılap yapacaz. Savunma sanayi de destan yazacağız. Tük Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet teşkilatımızın silah, mühimmat, teçhizatımızın yüzde 60’ını yerli kaynaklardan karşılayacağız deseydik kimse inanmazdı. Helikopterimizi, harp gemilerimizi, denizaltılarımızı, Göktürk uydumuzu fırlatacağız, uçağımızı yapacağız desteydik kimse inanmazdı ama şimdi bunları yapar hale geldik ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Türkiye çok hızlı bir şekilde büyüyor diyen Eroğlu; “Ulaştırma bakanlığımız da yaptıklarıyla adeta destan yazıyor. 16 bin 620 kilometre bölünmüş yol yaparak. Türkiye’yi adeta gergef gibi işledi. Arkasında havayolları halkın yolu oldu. Şimdi dünya çapında hava yoluna sahibiz. Şuanda Dünya’nın en çok noktasına uçuş yapan hava yolu bir numara olan Türk Hava Yolları biz bununla gurur duyuyoruz” dedi.
AK Parti Hükümetinin sağlık alanında yaptığı hizmetleri anlatırken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SGK Genel Başkanı olduğu süreçteki ilaç fiyatlarına dikkat çekerek Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bakan Eroğlu’nun, CHP Lideri’nin ismini de ağzına almaması dikkat çekti. Osmanlı Padişahı Kanuni’nin ‘Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözünü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Bakan Eroğlu; “Başbakanımızın, vatandaşımızın sağlığı çok önemlidir sözü ile hareket eden hükümetimiz, sağlık alanında çok büyük gelişmeler sağladı. Vatandaşımız istediği hastanede muayene olsun, istediği eczaneden ilacını alsın deyince muhalefet bunu yapamazsınız dedi. Biz bunu 30 yıldır SGK ile Devlet Hastanesini birleştirirken yapmak için gayret ettik yapamadık bunlar da yapamaz dedi. Muhalefet bu şekilde düşünmeye devam etsin biz yaptık, yolumuza devam ediyoruz. Onlar geriden bizi kör topal takip etmeye devam etsin. 2002 yılında bir ilaç 48 lira iken, AK Parti hükümeti olmasaydı şuanda 260 lira olacaktı. Ama şuan bizim dönemimizde bu ilaç 8 TL. Peki o zaman bu SSK’nın başında kim vardı?, Nasıl soymuşlar milleti? bunu Allah aşkına benim CHP’li kardeşlerim hiç mi düşünmüyor. CHP ve MHP’nin tabanındaki insanlar bizim kardeşimizdir. Onları seviyoruz, hepsini kucaklıyoruz. Mesele onlarla değil mesele onların üstündeki, tepedekilerle, ortalığı karıştıranlar onlar" ifadelerine yer verdi.