BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ROMANLARDAN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Taksim’de biraraya gelen Roman Platformu üyeleri, açılım sürecinden dolayı Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. Roman Platformu Başkanı Fahrett...

Abone ol

Taksim’de biraraya gelen Roman Platformu üyeleri, açılım sürecinden dolayı Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. Roman Platformu Başkanı Fahrettin Avcı, "Artık devletimiz bizi tanıyor, göğsümüzü gere gere ’romanız’ diyebiliyoruz" dedi.
Ataköy’de CHP’nin düzenlendiği Roman Buluşması’nın devam ettiği saatlerde Taksim’de toplanan Türkiye Roman Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Kamuoyunda Roman açılımı adıyla bilinen süreç hakkında görüşlerini aktaran Türkiye Roman Platformu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, Başbakan Erdoğan’a teşekkür ederek, "Başbakanımızın kamuoyu önünde Romanlardan özür dilemesi bizleri gerçekten çok duygulandırmış ve aynı oranda da gururlandırmıştır. Yıllarca kimsenin görmediği, yok saydığı, ötekileştirdiği Romanlardan devlet erkanın özür dilemesi bizleri mutlu etti. Artık devletimiz bizi tanıyor; çekinmeden açıkça söyleyebiliyor, göğsümüzü gere gere ’romanız’ diyebiliyoruz" dedi.
Başbakan ve AK Parti hükümetinin yaklaşımının kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Savcı "AK Parti hükümeti tüm organlarıyla bize kol kanat gerdi ve sahip çıktı. Hükümetimiz yıllardır toplum dışına itilmişliğimizi, ikinci sınıf vatandaş olarak değerlendirilişimizi ortadan kaldırmak ve en temel hak ve hürriyetimizden faydalanmamızı sağlamak amacıyla tüm organlarıyla çalışmalara başladı ve devam ediyor. Hükümetimiz ilgili bakanlıkları önce bizlerin mevcut sorunlarının tespit çalışmasını yaptı ve ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda çalışmalarına hız verdi” ifadelerini kullandı.
Savcı, konuşmasının sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal İşler Bakanı Fatma Şahin başta olmak üzere diğer ilgili bakanlıklara Roman açılımı sürecine katkılarından ötürü teşekkür etti.