BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu kurultay kararı mı aldı?

CHP'deki depremin ardından yaşananlar Kılıçdaroğlu'nu zorluyor. İddialara göre CHP lideri kurultay düşünüyor.

Abone ol

CHP'de tartışmalı yönetim değişikliğinin ardından, kurultay olasılığı güçleniyor. Milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve il başkanlarının nabzını tutan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, aralık ayında kurultaya gidilmesi yönünde değerlendirme yaptığı öğrenildi.

"Örgütümüz isterse kurultaya gideriz" dedi, örgütün nabzını tuttu. Hem de il başkanlarına dağıttığı ve isimlerini yazmadan yanıtlamalarını istediği anket formlarıyla.

CNN Türk'te Sema Ecer imzalı habere göre anketten, CHP lideri kılıçdaroğlu'na tam destek çıktı. Edinilen bilgilere göre, il başkanlarının buyük çoğunluğu, "kurultay isteriz", ya da "istemeyiz" demedi; "eğer siz kurultaya ihtiyaç duyarsanız, desteğimiz sizin" yanıtını verdi.

CHP lideri, görüştüğü milletevekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden de, "seçimden önce kurultaya giderseniz, rahat edersiniz" yanıtını aldı.

BAYKAL'DAN KURULTAY İSTEĞİ

Parti Meclisi'nin yenilenmesini isteyen bir başka isimde CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal. O da yaşanan tartışmaların ardından, CHP'de taşların yerine oturması için Parti Meclisi'nin yenilenmesi görüşünde.

CHP'de yönetim değişikliğinde ilk gün yaşanan şiddetli gerilim, yerini sakinliğe bırakmış olsada, herkes part içi hesaplaşma gününün birgün mutlaka yaşanacağını düşünüyor. Her iki tarafta o gün elinin güçlü olmasını istiyor.

KILIÇDAROĞLU KURULTAY DÜŞÜNÜYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından artık kurultay talebi sadece CHP lideri Klıçdaroğlu'nun vereceği karara bağlı.

Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun, seçim sürecinde istenmeyen bir süprizle karşılaşmamak, milletvekili listelerine damgasını vurabilmek için kurultayı düşündüğü ifade ediliyor.

CHP tüzüğüne göre, 15 gün önce duyurulmak şartıyla en geç 45 gün içinde kurultaya gidilebiliyor.

CHP liderinin de, seçimler daha fazla yaklaşmadan aralık ayı içinde kurultaya gitmeyi planladığı belirtiliyor.

GENEL BAŞKANLIK DAHİL EDİLEBİLİR

Kurultayın sadece partinin yetkili organlarının seçimi için yapılması bekleniyor. Ama Kılıçdaroğlu isterse, tüzük değişikliği ve genel başkan seçimini de dahil edebilir.

CHP liderinin kurultay kararı vermesi durumunda da, yetkili organların hangi usülle seçileceği de yine parti içinde merak konusu.

Milletvekilleri ve örgütün seçimin çarşaf liste yöntemi ile yapılması görüşünde olduğu kaydediliyor.

Kulislerde, kurultaya gidilmesi durumunda, eski genel sekreter Önder Sav'nın kendisinin Parti Meclisi'ne aday olmayacağı ancak kendisine yakın ekibin yer aldığı bir liste çıkarabileceği kaydediliyor.