BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Angus inekten kurban olur mu?

Angus inekten kurban olur mu? tartışmasına farklı bir yaklaşım, farkli bir bakış açısı.

Abone ol

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, "Bayramsa işte bayram! Angus inekten kurban!" başlıklı yazısında ithal inekten kurban olurmu sorusuna kendi uslubunce cevap verdi ve yetkilileri de yine ironi yaparak eleştirdi.

(...)

TARIM BAKANINA ELEŞTİRİ

Yoksul çocukların toplayacağı bayram harçlığı çok olsun. Bayramsa işte bayram! İthal Angus inekten kurban! İthal Angus inekleri tır kamyonlanna doldurup ülkemizin büyük kentlerinin "kurbanlık hayvan pazarlarına" sürerek "halka ucuz kurban kesme imkanı sağladık" diye övünen, gerinen Tanm Bakanımızın olmasına insanın içi acıyor.


Ve başımızdaki Başbakan'ın da ülkemizin gelecek yıl (2011'de) Kurban Bayramı'nda ilk okula giden küçücük kızların başına din adına türban takmaya hazırlanıyor olmasına da insanın gönlü hiç razı gelmiyor.


85 bin camimiz var.
85 bin cami imamımız.
Rahmet temsilcilerimiz...
Dinin dinamosu tarikatlarımız...
Dinin ahengi partilerimiz...

FETTULLAH HOCA'YA GÖNDERME

İnsanın iç kirlenmesine karşı kendini "inanç deterjanı ilan etmiş" Okyanus ötesi Hoca Efendimiz ve onun ışıklı yolunda gitmekte olan binlerce aydınımız bulunuyor. Aynca Allah vergisi; eşi-benzeri olmayan dünyanın hiçbir toprağında ve ikliminde bulunmayan (endemik) bitki örtüsü ve biyolojik desene sahip topraklanınız var.
Ve biz bu topraklarda...
Bu kadar imanlı önderle...
 

İthal Angus tosuna mahkum kaldık.
İthal Angustan kurbanlık aldık! • •• Bayram günü intizar edemem.
Bayram günü beddua yazamam.
Allah, "Bizi ithal Angus inekleri ile tosunlarından kurbanlık kesmek durumuna düşürenleri" ne istiyorsa onu yapsın.

70 milyon imanlı insan! 85 bin cami! 85 bin cami imanı! Rahmet temsilcileri! Sayısız tarikat! Sayısız tarikat şeyhleri! Okyanus ötesi Hoca efendiler! Din dinamosu First Ladylerimiz! Londra ödüllü First Lordlanmız! Din ahenkli Başbakanlanmız! Bu kadar yüksek iman eksenli potansiyelimize rağmen;

'Kirletilen çürütülen iç dünyamızı dini ahenk ve rahmetle temizlesin" diye keseceğimiz kurbanlık için başka ülkenin Angus ineklerine ve tosunlanna mahkum edildik! Ne diyeyim! Allah müstahakınızı versin! • ••

Anguslan ithal edip getirenler, tüccarlara sattı. Tüccarların eline düşen Angusların fiyatı aniden arttı.
Tanm Bakanı'mız ithal kurbanlık Anguslar gelince yerli kurbanlık ineklerle tosunlann fiyatının düşeceğini söylemişti.
 

FİYATLAR DÜŞMEDİ

Tosun fiyatlan düşmedi.
İthal kurbanlık Angus tosunun fiyatı dün İstanbul'daki kurbanlık pazarlannda 3 bin 750 TL idi ve yerli kurbanlık tosunlar da 3 bin 750 TL'den aşağı tek kuruş inmedi.
 

Tarım Bakanı, yalancı oldu.


85 bin camimiz var.
85 bin cami imamımız.
Din dinamosu tarikatlanmız.
Dini ahenkli Başbakanlanmız.
Okyanus ötesi Hoca Efendilerimiz.

KURBAN'LIK MI FAYDALIK MI?


Bir araya gelip halka; "Esasen Allah, ibrahim Peygamber'e gönderdiği koyunu kessin diye değil, beslesin yününden sütünden faydalansın diye gönderdi.

İthal Angus inekten kurban keseceğiz diye dini zorlamayın" diyemediler.