BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  DÜNYA

Kaddafi torununa nerden gelin aldı?

Libya lideri Muammer Kaddafi, İtalya seyahatinde tanıştığı kızlardan biriyle torunu Gazi’yi nişanladı.

Abone ol

Libya lideri Muammer Kaddafi, İtalya seyahatinde tanıştığı kızlardan biriyle torunu Gazi’yi nişanladı. Gelin Clio Evans, “Düğün iki kültürün ilişkilerini güçlendirecek” dedi.

Kaddafi, İtalya-Libya Dostluk Anlaşması’nın ikinci yıldönümü nedeniyle ağustos ayında Roma’ya gerçekleştirdiği gezide torunu Gazi’ye nişanlı buldu. İtalya’ya bedevi çadırında ağırladığı 500 kıza “Libyalı erkeklerle evlenin, Avrupa’da herkes Müslüman olsun” çağrısında bulunan Kaddafi’ye ilk  yanıt İngiliz-İtalyan aktrist Clio Evans’tan geldi. İtalya’da tanışıp önceki gün Libya’ya davet ettiği 20 kişilik kız arasında bulunan Evans, Kaddafi’nin torunu Gazi ile nişanlandı.

ÇADIRDA NİŞAN YEMEĞİ VERDİ

İtalyan Corriere della Sera’ya konuşan Evans, “Kaddafi, bir ara benim yanıma yaklaşarak, ‘Burada seni isteyen biri var’ dedi. Bir an için beni kendisine eş olarak istediğini düşünüp ürperdim. Meğer torunu istiyormuş. Gazi, çok yakışıklı bir çocuk. Albay, ‘Kabul ediyor musun’ diye sordu. Hemen tanıştım” dedi. Kaddafi’nin çadırda verdiği bir yemekle nişan merasimi yaptığını da anlatan Evans, “Albayın niyeti, iki ülkenin gençlerini buluşturmak ve karma evliliklerle iki kültür arasındaki ilişkileri güçlendirmek” diye konuştu.

AVRUPA MÜSLÜMAN OLSUN STRATEJİSİ

İtalyan kızlara seslenen Muammer Kaddafi, “Libyalı erkeklerle evlenin. Avrupa’da herkes Müslüman olsun” sözleri, İtalya’da tepki topladı.  Davet ettiği kızları Libyalı zengin gençlerle tanıştıran Kaddafi, ardından onlara çölde elle kuskus yemenin inceliklerini öğretti.

500 kızla tanıştı 20’sini davet etti

Kaddafi, Roma’da tanıştığı 500 kız arasından 20’sini Libya’ya davet etti. Evans, “Lider bizi kraliçe gibi ağırladı. Libyalı erkekler Avrupalılar’dan daha nazik” dedi