BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.412,40
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı! Savcılıktan olay açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

Abone ol

İSTANBUL Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermek için savcılığa çağrıldı.

CHP Grup Toplantısı'nın ardından gazeteciler konuyu Kılıçdaroğlu'na sordu. CHP lideri, "Gerekçesini bilmiyorum" diye yanıtladı. Başsavcılık bu gelişmelerin ardından "İfade çağrısı sehven çıkarıldı, geri alınması için işlemler başlatıldı" diye açıklama yaptı.

DAHA NE İSTİYOR?

İfade çağrısını Savcı Mehmet Demir yaptı.

Demir, Kılıçdaroğlu'nu hakkında şikayet üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade vermeye davet etti. Demir gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sehven gönderdik. Yanlışlık yaptık. Fezleke düzenlememiz gerekirdi. Kendisinin de haberi olmuş oldu. Daha ne istiyor?" dedi.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çağrının sehven çıkartıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yazılı basın organlarının internet sitelerinde, Kılıçdaroğlu hakkında, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklı bir çağrı kağıdı çıkartıldığı" yolunda haberler çıktığı hatırlatılarak, bu doğrultuda araştırma yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Çağrının sehven çıkartıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığı kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadesine yer verildi.

ekran-resmi-2014-04-29,-15.51.35.png