BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu Esad'ın diliyle konuşuyor

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Esad'ın diliyle konuşmakla suçladı. Hedefindeki Beşar Esad ve CHP liderine sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu şehit pilotların değil, Türk uçağını düşüren saldırganların yanında yer almakla suçladı.

Başbakan Erdoğan partisinin Kocaeli İl Kongresi'nde konuştu. Gündemin Suriye, Esad ve Hama katliamı vardı:

ARTIK SAĞIR-DİLSİZ TÜRKİYE YOK

Türkiye, on yıllar boyunca, Kerkük başta olmak üzere Kuzey Irak'ta kendi soydaşlarına karşı uygulanan soykırımlara dahi gerektiği şekilde tepkisini göstermedi. Ama bugün öyle bir Türkiye yok. Bugün, bölgesine, komşularına sırtını dönen, kardeşlerinin acısına sırtını dönen, sağır-dilsiz bir Türkiye yok. Suriye'de, bu kukla diktatöre, bu taşeron rejime karşı, özgürlük, bağımsızlık, demokrasi mücadelesinde Suriyeli kardeşlerinin yanında olmaya devam eden bir AK Parti iktidarıyla Türkiye var.

YAVRU ESED

Baba Esed yaptı bunu, şimdi de yavru Esed aynı yolda yürüyor. Bütün diktatörler korkaktır. Bütün diktatörler zalimdir. Bütün diktatörler, ülkelerinin düşmanlarından değil, kendi halklarından çekinirler. İşte Suriye'deki bu dikta rejimi, on yıllar boyunca, işgal altındaki toprakları için tek bir mermi atamadı.

İSRAİL'E DEĞİL SİLAHSIZLARA SALDIRIYORLAR

İşte Suriye'deki bu dikta rejimi, kendi hava sahasındaki, kendi toprağındaki, kendi karasularındaki silahlı askeri araçlara tek mermi sıkma cesaretini gösteremedi. Bunlar, ancak ve ancak, uluslararası sularda, silahsız uçan uçaklara saldırabilirler. Er ya da geç, bu eli kanlı zalimler gidecek ve Suriye halkı eninde sonunda bunlardan hesabını soracaktır.

SURİYE İÇİN SÖZ BİTMİŞTİR

Suriye için artık söz bitmiştir. Bu alçakça katliamlar, bu soykırım girişimleri, bu insanlık dışı vahşet, artık gitmekte olan bir rejimin ayak seslerinden başka bir şey değildir."

PİLOTLARIN YANINDA DEĞİL SALDIRGANLARIN YANINDA YER ALIYOR

Erdoğan'n eleştiri oklarından Kılıçdaroğlu da nasibini aldı:

"Türkiye'nin, uluslararası sularda, silahsız bir uçağına saldırı düzenleniyor; CHP Genel Başkanı, Türkiye'nin, şehit pilotların, bu milletin yanında değil, saldırganların yanında, provokatörlerin yanında yer alıyor.

CHP TÜRKİYE'NİN ÖVÜLMESİNDEN RAHATSIZ

16 AB üyesi bakanlar biraraya geliyor. Türkiye hakkında olumlu makale yazıyorlar. CHP bundan rahatsızlık duyuyor. Kıbrıs'ta yurta sulh mu diyecektik niye oraya gittik?

Bizi Suriye konusunda eleştirenlerin Hama katliamı karşısında söyleyecekleri varsa buyursun söylesinler. "