BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,95
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Mısır'a 250 milyon dolar

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında yapılacak yardımı açıkladı...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Amerika'nın Mısır'daki demokratik değişimi desteklediğini belirterek, ABD'nin Mısır'a 250 milyon dolar yardımda bulunacağını söyledi.

Kahire'de mevkidaşı Muhammed Kamil Amr ile basın toplantısı düzenleyen Clinton, ''Amerika'nın Mısır'daki demokratik değişimi desteklediğini göstermek ve iki ülke ilişkilerini sağlamlaştırmak için Kahire'ye geldim'' ifadelerini kullandı.

Mursi ile ülkedeki demokratik değişimin korunmasının önemi noktasında fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Clinton, görüşmede azınlık ve kadın haklarına da saygı gösterilmesinin gerekliliğine vurgu yapıldığını söyledi.

ABD'nin, Mısır'da sivil bir yönetimi desteklediğini belirten Clinton, Mısır ordusuna da bu değişimde verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Mısır ile ABD arasındaki ticaretin güçlenmesinin önemine değinen Clinton, ülkesinin Mısır'a 250 milyon dolar yardım yapacağını söyledi.

Clinton ayrıca, 60 milyon dolarlık bir ABD-Mısır ekonomi fonu oluşturulmaya çalışıldığını ve Mısır'daki yatırım olanaklarının incelenmesi için ABD'li uzmanların bölgeye gönderileceğini söyledi.