BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.429,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Topaloğlu son yolculuğuna uğurlandı

AK Parti Kurucu Üyesi, eski Ankara milletvekili ve emekli Vali Nur Doğan Topaloğlu törenle son yolculuğuna uğurlandı.Topaloğlu için, İçişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi.

Abone ol

Törende konuşan eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Topaloğlu'nun 56 yıllık arkadaşı olduğunu belirtti. 

Topaloğlu ile kader çizgilerinin bir olduğunu ifade eden Gönül, ''Mesleğimizin sıkıntılarını da güzel taraflarını da beraber yaşadık. Beraber valilik yaptık, daha sonra o Danıştay üyesi oldu, ben Sayıştay başkanı oldum. Kader çizgimiz burada da birleşti. Kader çizgimizdeki birlik AK Parti'nin kuruculuğunda devam etti, beraber milletvekili olduk'' diye konuştu.

Topaloğlu'nun, seçkin bir idare ve devlet adamı olmasının yanı sıra, mülki idareye büyük hizmetler verdiğini ifade eden Gönül, Topaloğlu'nun, devletin anayasal üç gücünde de görev yaptığını dile getirdi.

Türkiye'nin böyle hizmetleri yapabilen insanlara müteşekkir olduğunu dile getiren Gönül, şunları kaydetti:

''Muhakkak ki bu hizmetler onun manevi sicilinde de önemle yer aldı. Bir başka özelliği, dünyevi şartlarla, uhrevi şartları şahsında en iyi imtizaç ettirmesi. Manevi dünyası uçsuz bucaksız bir dünyaydı. Manevi dünyasının gereklerini her zor durumda yerine getirirdi ve bize de aynı telkinde bulunurdu. Bunu yaparken de hizmetinin gerektirdiği şartları en ufak şekilde aksatmaz, her ikisini de en iyi şekilde yerine getirirdi. Böyle müstesna bir arkadaşımızı uğurlamaktan ne kadar üzüntü duyduğumuzu sizlere anlatamam. Bu sıfatları yanında fevkalade müşfik, anlayışlı bir aile babasıydı. Örnek bir aile hayatı vardı. Sevgili Doğan, seni ebediyete uğurlarken biraz da imreniyoruz. Bu kadar şanla, şerefle yaşanmış bir ömre imreniyoruz. Bu ömrün, kutsal aylarda ve vakitlerde neticelenmiş olmasına imreniyoruz.''

Bakanlık önündeki tören ardından Kocatepe Camii'ne getirilen Doğan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti milletvekilleri, eski İçişleri Bakanları Osman Güneş, Muzaffer Ecemiş, Sabahattin Çakmakoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Partili ilçe belediye başkanları, ailesi ve sevenleri katıldı.

-Nur Doğan Topaloğlu Kimdir?-

1937 yılında Yozgat'ta doğan Topaloğlu, 1960 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Yozgat'ta kaymakamlık stajı yaptıktan sonra Mihalıççık, Taşlıçay, Alaçam kaymakamlıkları görevinde bulundu.
Mülkiye Müfettişliği yaptı. Giresun, Bolu, Isparta, Kastamonu valilikleri görevinde bulundu.

1990-2001 yıllarında Danıştay üyeliği yaptı. AK Parti kuruculuğu için 10 Ağustos 2001'de emekli oldu.

Topaloğlu, vefatından önce AK Parti de Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu görevi ile Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü.