BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.422,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin kritik toplantısı sona erdi

Kritik Kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantı sona erdi...

Abone ol

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantı, basına kapalı yapıldı. 

Toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerine kurultay çalışmaları hakkında bilgi verdiği ayrıca kurultay hakkındaki görüşlerini ve önerilerini dinlediği belirtildi.

Öte yandan toplantı sonrası parti genel merkezinden ayrılan milletvekillerinden bazıları gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tunceli Milletvekili Kamer Genç, toplantıda kurultayın başarılı geçmesi için görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Genç, Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi (PM) için kendilerinden herhangi bir isim talebinin olmadığını aktararak, her milletvekilinin PM için aday olabileceğini söylediğini bildirdi.

Denizli Milletvekili Adnan Keskin de milletvekillerinin kurultayın işleyişi ve PM'ye seçilecek kişilerin seçilme yöntemine ilişkin görüşlerini dile getirdiklerini söyledi.

Keskin, ''Sayın Genel Başkan, parti içi demokrasinin yani seçme ve seçilme hakkının yaygın bir şekilde kullanılmasına ilişkin düşüncelerini vurguladı'' dedi.

Kurultayda çarşaf liste yönteminin uygulanacağını anımsatan Keskin, ''Anahtar liste çıkarıp çıkarmayacağını ise herhalde il başkanları ile yaptığı toplantı sonrasında kararlaştıracak'' diye konuştu.

Keskin, genel başkanın kendilerinden PM için isim istemediğini de vurguladı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, yarın da partisinin il başkanlarıyla genel merkezde bir araya gelecek.