BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu emekliye iki seçenek sundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy veren emeklilere çok kızdı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere seslendi. CHP lideri sürünmeye razı olanların AK Parti'ye oy vermesini, bu durumdan şikayetçi olanların da CHP'ye oy vermesini istedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

HİÇBİR EMEKLİNİN AKP'YE OY VERMESİNİ İSTEMİYORUM

Emeklilerin Kırıkkale'de, çocuklarının Ankara'da, İzmir'de, İstanbul'da olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Niye bu aileler parçalanıyor, neden Kırıkkale bu hale geliyor?" diye sordu.

Türkiye'de 9 milyon emekli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, emeklilerin haklarını en çok savunan genel başkanın kendisi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kusura bakmayın, emekli gidip AKP'ye oy veriyor, bunu kabul etmiyorum, şiddetle reddediyorum. Hiçbir emeklinin AKP'ye oy vermesini istemiyorum. Emeklinin önünde iki seçenek var; 'ben sürünmeye razıyım, bir şey olmaz, bu kadar süründük varsın bundan sonra da sürünelim' diyecekse hiç şikayet etmesin halinden, koşa koşa gidip AKP'ye oy versin ama halinden şikayet ediyorsa kusura bakmasın gelecek Cumhuriyet Halk Partisi'ne. Babasının partisine gelecek, dedesinin partisine gelecek. Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verecek, ona huzur getireceğiz" diye konuştu.

ÇAY İÇECEK PARA YOK

CHP lideri, "Çalışanlar burada yok, çoğu Kırıkkale'yi terk etti. Kırıkkale, bir emekliler kenti oldu, 51 bin emeklimiz var. Emeklilerin derdi de o kadar derin ki... Kahvede oturup çay içemiyor. Bir emekliler parkı yapmışlar. Bizim arkadaşlar daha önce geldiler, emekliler parkında emeklilerle beraber oldular. Niye kahvede oturmuyorsunuz? Çay içecek para yok. Emekliyi bu hale getiren partiyi biliyorsunuz herhalde. Kim bu parti, AKP mi? Aldatanlar ve kandıranlar partisi değil mi? Ne diye iktidar oldular: Herkesin işi, aşı olacaktı, yoksulluk, yolsuzluk bitecekti, yasaklar olmayacaktı. Türkiye, cennet bir ülke olacaktı ve büyüyecekti" dedi.

AKP'NİN DALLARINI SİLKELEYİN

CHP lideri, "AKP'nin gövdesini silkeliyorum. Arada birileri düşüyor. Dallarını silkelemek de size ait. Söz mü? AKP'nin dallarını Kırıkkale'de silkelemeye söz mü? Siz söz verdikçe bu mesele bitmiş demektir" diye konuştu.