BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu Davutoğlu'yla ilgili 'sırrını' açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Beylikdüzü mitinginde konuştu, hedefinde Başbakan Davutoğlu vardı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP mitinginde Davutoğlu'la ilgili sırrını açıkladı: "Davutoğlu saray için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasının son gününde İstanbul Beylikdüzü Metrobüs Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

İRADESİ İPOTEKLİ

Kılıçdaroğlu'nun eleştiri oklarının hedefinde Başbakan Davutoğlu vardı:

"Bir kişi, hükümeti kurmakla görevlendirilen bir kişi, bağımsız iradeye sahip değilse ve iradesini saraya ipotek ettiyse o kişinin ne kendisine ne de ülkesine hiçbir yararı olamaz."

TERÖRÜ BİTİRECEĞİM

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana 4 yıllık yetki verin, terör belasını sonlandıracağım" iddiasında bulundu.

HER EVDE TENCERE KAYNAYACAK

"Her evde tencere kaynayacak hiçbir evde hiçbir çocuk karnı aç yatağa girmeyecek" iddiasında bulunan CHP lideri, televizyon ekranlarının karartıldığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni rakamlar açıklandı 22 milyon. 22 Milyon fakirimiz 7 milyon hanede yaşıyor. Bunların aylık gelirleri 300 TL altında. Bu gelirle çoluk çocuk idare etmeye çalışıyorlar. Benim o ailelere sözüm var. Hiçbir ailenin geliri 720 TL altında olmayacak."

13 YIL ÖNCE TERÖR DENEN BELA YOKTU

Yanlış dış politikanın faturasını yansımaya başladığını savunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’de huzur mu var turist gelsin. İhracat düşüyor. Mal satacak ülke mi bıraktınız. Kavga etmedikleri ülke kalmadı. O yetmedi şimdi kendi ülkemizde gergin bir ortam yaratıyorlar. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgulamaya başladık. Caddelerinde rahat gezemez bir ülke haline geldik. 13 yıl önce biz böyle miydik? Selamlaşırdık, konuşurduk kavga olmazdı, terör denen bela yoktu. Şimdi hepsi var.

Bizim yaşadığımız olayları bizim taşıdığımız kaygıları bütün dünya biliyor ve aynı kaygıları yaşıyorlar. Bize Türkiye nereye gidiyor diye soruyorlar. Sandığa gideceğiz ve bir karabasandan Türkiye'yi kurtaracağız."

“İMAM HATİPLERİ KAPATMAYACAĞIZ”

Türkiye’de eğitim sisteminde de ciddi bir reform gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımızın bizden iyi bir eğitim görmesi lazım. Hemen bağırıyorlar ‘imam hatipleri kapatacaklar’ diye. Bütün Türkye duysun imam hatipleri kapatmayacağız. Oradaki çocuklar da bizim çocuklarımız. Hiçbir okul bir siyasal partinin arka bahçesi olamaz. Çocuklarımız özgürce düşünmeli, tartışmalı. Eğitimin özü budur” dedi.

SİZE BİR SIRRIMI AÇIKLIYORUM

"Şimdi size sırrımı açıklıyorum ama bu sırrımı kimseye söylemeyin olur mu?" diye seslenen Kılıçdaroğlu, sırrı miting meydanında böyle açıkladı:

"Biliyorsunuz Başbakanlık koltuğunda oturan bir başbakan var. Davutoğlu saray için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sizin için çalışacağım, çocuklarımız için geleceğimiz için çalışacağım. alın teri dökeceğim, Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim."