BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP çağrı yaptı 300 kişi 1 Kasım için geldi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 300'e yakın uluslararası bağımsız gözlemcinin, başta Diyarbakır, Van ve İstanbul olmak üzere, 19 ilde genel seçimi takip edeceğini açıkladı.

Abone ol

HDP Genel Merkezi, 1 Kasım seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, HDP'nin, 1 Kasım'da adil, şeffaf ve demokratik bir seçimin gerçekleşebilmesi için uluslararası kamuoyuna yaptığı "bağımsız gözlemci olun" çağrısının yankı bulduğu ifade edildi. 

Bu çağrıya binaen, 300'e yakın uluslararası gözlemcinin, Diyarbakır, Van ve İstanbul başta olmak üzere, 19 ilde genel seçimi takip edeceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çoğunluğunu Avrupa'dan gelen parlamenter ve insan hakları aktivistlerinin oluşturduğu uluslararası bağımsız gözlemciler arasında Fransa Sol Parti, Fransa Komünist Partisi, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu, Katalan Meclisi parlamenterleri, Bask Aralar Partisi, Almanya Sol Partisi, Kıbrıs AKEL Partisi, Avrupa Parlamentosu Birleşik Sol Parti (GUE/NGL), İtalya Sendikalar Konfederasyonu (COBAS), Norveç Sosyalist Partisi, Norveç Kızıl Parti, Danimarka Sosyalist Halklar Partisi, Danimarka Kızıl-Yeşil İttifak Partisi, İsveç Sosyal Demokrat Parti, İsveç Sol Partisi, İngiltere'den avukat ve sivil toplum temsilcileri ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminden Kürdistan Yurtseverler Birliği temsilcileri bulunuyor. Heyetlerde ayrıca sendikacılar, yerel yöneticiler, avukatlar, gazeteciler, akademisyenler ve öğrenciler de yer alıyor."