BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu bu sözleriyle ateşledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin temelini atarken yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’a yüklendi.

Abone ol

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'i işaret eden Kılıçdaroğlu, "AKP, başkanımızı yakında Silivri’ye göndermezse şaşarım" diyerek iktidara çattı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sanata küfreden adam olarak tarihe geçeceğini iddia etti.

İçinde Türkiye’nin en büyük opera salonlarından birinin de yer alacağı Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin temeli CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle atıldı. Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

YAKINDA SİLİVRİ'YE GÖNDERİRLER

Buraya gelmeden önce Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile belediyenin hizmet noktalarını gezdik. Gerçekten sosyal belediyecilik, halk belediyeciliği nasıl yapılır gelsinler Bakırköy’e görsünler. Bakırköy Belediyesi 96 bin metrekare alana botanik park yapıyor. Başkana sordum burayı botanik park yapmasaydın inşaata açsaydın ne kadar rant yaratılırdı diye. 2 milyar dolarlık rant varmış burada.

Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e söyledim: 2 milyar dolarlık ranta engel oluyorsan seni de yakında Silivri’ye gönderirler. Bakırköy Belediyesi bugün burada kültür merkezi temeli atacağı yerde burayı da imara açsaydı en az 300-400 milyon dolarlık rant yaratacaktı. Ama Bakırköy Belediyesi burayı kent kültürünün temeli olan Kültür Merkezi olarak yapacak. 

SANATA KÜFREDEN ADAM

Eskiden her ilde sinema ve tiyatro vardı. Şimdi 30 ilimizde sinema ve tiyatro yok. Erdoğan’ın kültürle ilgisi yok. İlgisinin olmaması yetiştiren hocadandır. Sen tarihe sanata küfreden adam olarak geçeceksin.

FATİH SULTAN GÖZYAŞLARINA BOĞULURDU

AK Parti zihniyetinin sanatı ve sanatçıyı yok etmek çabalarına karşı biz sanata ve sanatçıya böylesine güzel kültür merkezleri yaparak sahip çıkacağız. Bir ülkenin gelişmişliği kişi başına düşen gelirle ölçülmez sanata ve sanatçıya verdiği değerle ölçülür. Oysa Suudi Arabistan en gelişmiş ülke olurdu. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’un bugünkü halini görseydi gözyaşına boğulurdu. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’i ve tüm belediye çalışanlarını kutluyorum.."

EN BÜYÜK OPERA SALONU

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin toplam 9.480 metrekare kapalı alana sahip olacağını belirterek,” Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin en büyük opera salonlarından biri de bulunacak. 1.026 kişi kapasiteli salonda ayrıca opera eserlerinin yanı sıra tiyatro ve konserlerde gerçekleştirilebilecek. 330 metrekarelik sahnenin önünde ayrıca 98 metrekarelik orkestra çukuru da bulunacak. Ayrıca teknik donanımı ile salon uluslararası konferanslara da ev sahipliği yapabilecek. Kültür Merkezimizde akustik sistem de değişken olacak. Operaya,tiyatroya,konserlere göre ayrı akustik sistemler uygulanacak. Ayrıca 5300 metrekare olacak bahçede de yaz sineması gibi etkinliklerde yapabileceğiz. Kültür Merkezini 14 ayda bitirilmesi planlanmaktadır.”dedi.