BIST 10.294
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.404,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu bu kez sendikacılara çattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında sendikalara çattı. Hava-İş'in THY'deki eylemlerdeki tutumunu çok sert eleştirdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

İSTANBUL RESMEN YAĞMALANIYOR

AK Partililer Bodrum Belediye Başkanı'na ısrar ettiler 'bizim partiye gel diye' adam gelmedi diye tutukladılar, ellerine kelepçe taktılar. Ama o başkan merak etmesin Bodrum'un kalbinde, yüreğinde o... Gidin Bodrum'a bütün dükkanlarda belediye başkanının fotoğrafları var.

Başbakan Erdoğan'a dedim 'istediğin belediye başkanını seç bizimki ile televizyonda yarışsınlar' dedim yine söylüyorum. İstanbul'un nasıl yağmalandığını ben biliyorum sende biliyorsun.

İstanbul'un deprem riski var. 480 alan çadır için ayrıldı şimdi bu sayı 200'e düştü. Deprem olsa insanlar perişan olacak. Yönetici geleceği düşünmek zorundadır.

Niye bu alanları talan ediyorsun. 10 yıl bir iktidar için çok büyük bir süredir. Hiçbir zaman mazaret üretemezler. 10 yıldr harcadığın para 1 trilyon 397 milyon dolar harcadın. Sen hangi sorunu çözdün.

İşsizlik mi? Hayır... Ekonomiyi büyütüyordunuz ne oldu? Elin parasıyla büyürseniz böyle olur. Alın teri ile büyüyeceksiniz.

SUS DİYENİ BÖYLE SUSTURDULAR

Herkeste bir endişe var... Dar alana giriyor Türkiye. Sorunların arkasından giden bir hükümet var. Kendi gazeteleri o yazarlar Uludere olayı için eleştiriyorlar. Sen misin yapmayın diyen işine son. Ali Akel'den söz ediyorum. Sen misin susun diyen onu susturdular.

Erdoğan'a sormuştum 'Uludere olayı için İdris Naim Şahin'i mi yoksa Hüseyin Çelik'i mi destekliyorsun?'  diye ama yanıt yok. Çıkıp özür dilemediği sürece Uludere olayı onun yakasından düşmeyecek.

Ali Akel'i susturdular mı? Hayır. Akel, "yuvamdan ayrı bırakıldığım için üzgünüm ama vicdanım rahat, herkesi anlıyorum çünkü zor zamanlar vardır biz o dönemlerden geçiyoruz. Bu dönemlerde yazmanın bedeli vardır bende ödedim."

Demokrasinin havası kirlendi. Aydınlarımız nefes alamıyor. Aydınlarımıza baskı üzerine baskı.. Ama susmayın konuşun, yazmaktan çekinmeyin... Bedel ödeyen aydınları tarih unutmaz. Dünya unutmaz. Demokrasilerde bedel ödemek her kula nasip olmaz.

Hakan Albayrak'ı da kutluyorum " madem yollarınızı ayırdınız bende yazmam bu gazetede" dedi. Bu arkadaşlarımız CHP'li değil ama hiçbir zaman biz bunlarla yolunuzu ayırın diye bir düşünce aklımızdan bile geçmedi.

Demokrasi dediğimiz olgu budur. Bu kişiler olduğu sürece bu ülkede karamsarlığa yer yoktur. Sağdan da soldan da demokrasi için bedel ödemeyi göze almışsa bu ülkenin umudu vardır....

GERGİN BİR TOPLUM YARATTILAR

Bunlar olurken halk gerçeklere ne kadar kilitleniyor. Başbakan o kadar güçlü bir söylemle yola öıkıyorki toplum geriliyor. O zamanda onun yandaşları acaba ne oluyor diye başka bir soruna kilitleniyor. Toplumu geren insanın enden gerdiğini düşünemiyor.

Gerilen bir toplumda sağlıklı bir düşünce olmaz. Bu ciddi bir eksikliktir. Neden sen toplumu geriyorsun... Bu senin diktatör yapına süre kazandırmandır. Kini öfkeyi atacağız, sevgiyi egemen kılacağız. Siyasi şovlar, güç gösterisi ile olmaz bu işler.

Bugün geldiğimiz nokta ciddi bir sorundur. Hesap soran değil edilgen bir toplum oluyor. Medyayı yanına aldi, devleti yanına aldı, tek AKP devleti var bu yapı nereye kadar gidecek.

Anket yapılmış "sosyal güvenceniz var mı" diye soruyorlar vatandaşa, yüzde 46 sı yok diyor. Yüzde 57'si "işimden memnun değilim" diyor. Yüzde 71'i işinden mutlu değil.

AKP'ye oy verenler bu gerginlik politikası ortayı çıkmaza götürür. Hep kavgalı Türkiye var. Önce kendine bu soruyu sor vicdanında tart.

İşçi kardeşlerim 2004 yılında bir gazateciye verdiği demeçte ben başbakanlık maaşı ile geçinemiyorum demişti. Sen nasıl geçiyorsun. Bunu bir sorgulasana. Benim halim neden böyle diye bir sor.

Korkuyorsun ama bu milletin insanları cesur olmak zorundadır. Uşak'ta önümü kestiler. 8 kilo buğdayla bir litra mazot alıyoruz. Ne olacak bu memleketin hali diye. Ben gayet iyi biliyorum... Senin haklarına sahip çıkan tek parti CHP'dir.

Ekonomi iyi yoldaymış madem öyle memura zam var.. Neden milleti kandırıyoprsun. Terör en ciddi sorun ama bunun kadar önemli olan birlşeyde iş kazaları...

10 yılda 10 bin 840 yurttaşımız hayatını kaybediyor. Bu düzen halktan yana bir düzen değildir. Bunun tersini istiyorsun cevabı CHP'dir.

İKİYÜZLÜ POLİTİKA

Sendikaçılık önemlidir. Kolay bir olay değildir. Uzun yıllar mücadele verilmiştir. Binlerce işçinin kanı vardır. Bunu anayasada koyduk ama sor vatandaşa sendikaya üye olursan başına ne gelir? Sendikaya üye olursam işten atılırım diyor..

Hava-İş oturdu hakkını istediler 2 tane şey yaptılar. Bir teklifle grevi yasakladılar. Ne demişlerdi ne yaptılar. Ne dedim Ak Parti iki yüzlü bunu herkesin görmesi lazım. Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir. Siz demokrasi dedikçe yanınızda CHP olacaktır. Öyle uydurma bir şey yaptılar ki, sendika hakkı verdiler ama grev hakkı yok. Gittiler memur sendikaları Hakem Heyeti'ne.. Memur-Sen'in seçtiği memurların aleyhine oy kullandı. Bu iftiradır falan diye bağırdı. Bu temsilci bir açıklama yaptı. Bizim oylarımızın rengi bir sonuç değiştirmiyordu. Onun için de 4+4'e oy verdik. Nedir bu emanete hıyanet etmektir. Sen orada memurun hakkını savun diye gönderildi. Senin sarı sendikaların seni görevlendirdiği için böyle iki yüzlü politika izliyorsun. Önce size bağlı olan çalışanların yanında olacaksınız.

İşçilerinin parasıyla son model arabalara binen kişiler bunlar.. Sendikcılıkla alakaları yok. Demokrasiye bakın, anayasal güvenceye bakın. SMS'le işinize son veriliyor. Nasıl aydınların üzerinde bir baskı varsa aynı baskı sendikaların da başında var.

TÜRK-İŞ AYIP ETTİ

Türk-İş'in internet sitesine girdim, merak ettim Hava İş greviyle ilgili bir şey var mı diye. Baktım hiç bir şey yok. E bence artık orayı kapatsınlar. 305 kişinin işine mi son verdiler. Onlar bu ülkenin yurttaşları için mücadele ediyorlar. Onlar emin olsun CHP onların yanındadır. Bir tek ayıp olmasın diye işçilerin yanındayız yazmışlar.

BU SORUNU BERABER ÇÖZECEĞİZ

Yarın Başbakan'la bir araya geleceğiz. CHP her zaman çözüm üreten bir partidir. CHP bu ülkenin tüm sorunlarını çözmek için yola çıkar. Biz yeni bir açılım yapmıyoruz, çözüm önerisi getiriyoruz. Neden bir soruna odaklanıp bu sorunu çözmüyoruz. Bu sorun çözülsün mü çözülmesin mi? Şöyle çözülsün diye bir dayatmamız da yok. İyi niyetle gidiyoruz. Bu ülke sorunu çözecek yetenektedir. Niye bir araya gelmiyoruz. Eğer bir toplum beraber hareket etmeyi beceremeiyorsa geleceğinden korkmamız gerekir. Beraber çözmeliyiz bunu. En büyük tehlike toplumun kendisini çaresiz hissetmesidir. O yüzden aydınalra çağrı yaptım. O yüzden kanaat önderlerine çağrı yaptım. Bir araya geleceğiz, konuşacğız ve çare üreteceğiz.