BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türk Musavi cemaatinden Van'a okul!

Türk Musevi Cemaati tarafından Kıratlı köyünde yapılan 6 derslikli ilköğretim okulunun açılışı öncesi protokol imzalandı.

Abone ol

Türk Musevi Cemaati tarafından Van'ın Kıratlı köyüne yaptırılan okulun protokolü imza töreninde Hahambaşı Rav İsak Haleva "Biz sadece bir teşekkür bekliyoruz, o da tanrıdan" dedi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine; Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Türk Musevi Cemaati yetkilileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, Van'da yaşanan iki depremden sonra acıların bütün Türk toplumu tarafından paylaşıldığını, yardıma koşulduğunu, Türk toplumun önemli bir unsuru olan Türk Musevi Cemaati'nin de depremzedenin acılarını dindirme noktasında yardımlarının olduğunu söyledi. Bugün çok daha güzel bir yardımın protokol imzasıyla hayata geçeceğine değinen Karaloğlu şöyle konuştu:

''Eğitime bir katkı olacak okulun bugün hem yapım protokolünü hem de açılış kurdelesini keseceğiz. Gerçekten güzel bir yardım oldu. İnşallah bu okulda Van'daki çocuklarımız eğitim alacak, ülkelerine, toplumlarına yararlı insanlar olacak. Türk Musevi Cemaati bir kadirşinaslık, çok güzel bir vefa örneği gösterdi. Bu okula eski hariciye mensuplarımızdan Selahattin Ülkümen'in ismi verildi. Gerçekten çok önemli bir jestti. Çünkü bizim Milli Eğitim Bakanlığımızca Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nda okulu yapana okulun ismi verilir. Genel ahlak ilkelerine aykırı olmamak koşuluyla okulun ismini verme hakkı okulu yapandadır. Türk Musevi Cemaati farklı bir isim de verebilirdi, kendi cemaatinden bir büyüğün ismini de verebilirdi. Kendilerine geçmişte yardımcı olmuş bir hariciyecinin isminin verilmiş olması da büyük bir kadirşinaslık örneğidir. Bu yıl eğitim bitmek üzere ama 2012-2013 yılı eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber okulumuz Vanlı çocuklarımıza hizmet vermeye başlayacak. Allah hayırlarını kabul etsin'' dedi.

"BİZ TANRIDAN TEŞEKKÜR BEKLİYORUZ!"

Türk Musevi Cemaati'nin Hahambaşısı Rav İsak Haleva ise, Vali Karaloğlu'nun daha önce kendilerine teşekkür ettiğini ifade ederek, "Bu yerinde değildir. Neden? Çünkü bir borçtur, bir vazifedir. Bir vatandaşın yapabileceği en yüce şeylerden biri de herhangi bir vatandaşa bir doğal afet zamanında yardım elini uzatmaktır. İşte bu borcumuzu, bu vazifemizi yerine getirmeye geldik. Onun için Sayın Valim, biz sadece bir teşekkür bekliyoruz, o da tanrıdan'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ile Hahambaşı Haleva arasında okulun protokolü imzalandı.