BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Köşk'ten o habere yalanlama geldi!

Cumhurbaşkanlığı, 'Köşk'ü Bile Dinliyorlar' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi...

Abone ol

Çankaya Köşkü'nden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan, "Köşk'ü Bile Dinliyorlar" başlıklı haberde, Cumhurbaşkanı'nın Başyaverinin ailesinin ve kendisinin dinlendiğini ileri sürerek Köşk lojmanından ayrıldığı yönündeki haberin gerçek dışı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nde görev yapan personelin bir bölümü ile birlikte Başyaver ve dört yavere tahsisli lojmanlar bulunduğu belirtilerek, "Habere konu lojman, yeni Başyavere tahsis edilmeden önce bakım ve onarım ihtiyacı sebebiyle bu Nisan ayında boşaltılmıştır. Görev değişiklikleri sebebiyle yeniden tahsis edilecek lojmanlarda bakım ve onarım yapılması mutad uygulamalar arasındadır. Başyaverin lojmanı boşaltmasının başka bir gerekçesi bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada, gazetedeki iddiaların gerçekle bağdaşmadığı bildirilerek, "Nitekim, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nde görevli personelin bir bölümü ile birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olan dört yaveri de halen yerleşke içindeki lojmanlarında oturmaya devam etmektedir" bilgisi yer aldı.