BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,91
ALTIN 2.386,65
HABER /  GÜNCEL

Kılıç kalkan heykeline büyük ayıp!

Bu kadarına da pes doğrusu! Hırsızlar çalacak başka şey bulamadılar. Kılıç kalkan heykelinin kılıç kalkanlarını çaldılar.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'da kısa süre önce açılışını yaptığı Kamberler Parkı'nda bulunan kentin simgelerinden kılıç kalkan heykelinin kılıç ve kalkanları çalındı.

Güvenlik ve kameralarla korunan parktaki hırsızlık olayı ve heykellerin son hali kılıç kalkan oyununa gönül veren vatandaşları üzdü.

Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan ve kentsel dönüşümle yeniden şekillendirilen Kamberler Parkı'nda yapılan ve Bursa'yı simgeleyen kılıç kalkan heykellerinin kılıç ve kalkanı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılarak çalındı.

Olayın üzerinden uzun süre geçmesine rağmen parktaki hırsızlık olayı aydınlatılamazken, vatandaşlar yapılan ayıptan Bursalı olarak utandıklarını belirtti. İki ay önce dikilen heykellerin son haline üzülen vatandaşlar bunu yapan şahısların hangi amaçla yaptıklarını anlamadıklarını belirterek, "Belediyemiz sağ olsun buraları güzelleştirdi ve Bursa'nın simgelerinden olan Kılıç Kalkan ekibi heykeli dikti. Ancak ne yazık ki kendini bilmezler bunlara dahi göz dikerek çaldı. Bu çok ayıp bir durum, yazıklar olsun, kendi tarihlerine dahi saygısı olmayan insanlardan utanıyoruz." dediler.

Bursa'nın değerlerine sahip çıkılmasını isteyen Mehmet Türker, "Bursa'nın en önemli figürlerinden olan kılıç kalkan oyununu anlatan heykelin daha dikkatli korunması vatandaşlar da dahil herkesin görevidir. Yazık ve ayıp oluyor. Belediye yaparken birilerinin kırıp yıkması bizim milletimize yakışmıyor." şeklinde dert yandı.