BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTPli Kaplan çılgına döndü

Meclis'te Kürtçe konuşan DTP'li Türk'e tepki var. DTP'li Kaplan eleştirilere cevap verdi ama bir söz vardı ki onu çık kızdırdı.

Abone ol

DTP lideri Ahmet Türk grup toplantısında Kürtçe konuştu sinirler gerildi. İktidar ve muhalefet partileri tepki gösterdi. Hatta konuşmayı provokatif olarak niteleyenler oldu.

İşte bu niteleme DTP miletvekili Hasip Kaplan'ı çıldırttı. Kaplan, Kürtçe konuşmayı provokatif olarak niteleyenleri vandal, çağdışı, barbar, faşist, ırkçı va kafatasçı ilan etti.

CNN Türk'e konuşan Kaplan Kürtçe tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

YABANCI LİDERLER NİYE KONUŞUYOR

"Meclis kürsüsünde başka dille konuşulamazsa İsrail Devlet Başkanı gelip İbranice konuşmadı mı Clinton gelip İngilizce konuşamadı mı? Onlar konuşunca konuşabiliyor ama 20 milyon yurttaşı olan ülkede Kürtçe konuşmak yasak. Bu anlayışı tartışmak lazım.

YASAKLAMAYA KALKAN BARBARDIR, VANDALDIR

Kürt halkının dilinin yasaklayanlar değil provokatif vandaldır, çağdışıdır, barbardır. Faşist, ırkçı ve kafatasçıdır. 20 milyon Kürt yurttaşın dilini yasaklamaya kalkan. 21. yüzyılda 20 milyon Kürt vatandaş var diyeceksin onun dilini yasaklayacaksın böyle zihniyet olmaz.

Cumhuriyeti birlikte kurduk. Cumuhriyetin ilk günlerindeki tutanaklara bakın Kürdistan mebusları Kürtçe konuşuyor. Lozan'da Kürtçe konuşulması özgürce. Peki niye bu yasak?

KÜRT HALKININ İÇİNE ÇIKAMAZLAR

Provokatif diyenler Kürt halkının içine çıkamazlar. Kürt halkı var ya o provokatif diyenlerin hepsinin boyununun ölçüsünü 29 Mart sandığında verir ve çıkamazlar. 21. yüzyılda dil yasaklamaya kalkan inkar eden barbardır, vandaldır, ırkçıdır faşisttir.

HEPSİNİN ORTAK NOKTASI VAR

Hepsinin ortak noktası var. Irkçı, kafatasçı, inkarcı ve tekciler. Hepsinde faşist, vandalizm ve barbarlık damarı var. 20 milyon Kürt yurttaşının eğitimde yayında basında toplumda temel hak ve hürriyetleri konusunda projeleri olmayanlar başka kelime kullanamıyorlar.